banner298

banner194

Eskişehirli iş insanı isyan etti: Faizde inatlaşma iddiası!

ESGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok, ülke ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 19.11.2021, 11:52 20.11.2021, 13:54
Eskişehirli iş insanı isyan etti: Faizde inatlaşma iddiası!

Entok yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Ülkedeki ekonomik tablo artık önü alınamaz, tamir edilmesi gittikçe zorlaşan bir kaos ortamına dönüştü. 

2 yıldır tüm ticari faaliyetlerimiz ve birikimlerimizi pandemi ve enflasyon sebebiyle oluşan hasarı onarmak için seferber etmişken TCMB’nin hiçbir bilimsel veriye dayanmayan ve sonucunu bile bile yaptığı faiz indirim kararını hem üzüntü ve kaygı hem de büyük bir şaşkınlıkla karşılıyoruz. 

Aylık değişimleri bile telafi etmekte zorlanırken günlük yükselişlerin ticaretimize vurduğu darbe hem emeklerimizi yok ediyor hem de faaliyetlerimizi yürütebilmek adına bizleri büyük bir açmaza sürüklüyor. 

1 Haftada yüzde 40’a ulaşan yükseliş nedeniyle önceden aldığımız işlerde zarar ediyor, Yeni proje ve siparişlerde ise yüzde 70’i aşan iptal istemleri nedeniyle koşar adım çaresizliğe sürükleniyoruz. 

İktidar temsilcileri ve ekonomi yönetiminden sorumlu yetkililerin faiz üzerinden yaptığı inatlaşma ekonomi biliminin tüm ilkelerine ters olmakla birlikte ülkenin tek çıkışı olan üretime de bile bile ağır bir darbe vurmaktadır. 

Dövizin sadece yükselmesi değil, bu yükselişin derin gel git hamleleriyle kontrolsüz bir seyirde ilerlemesi bir tesadüf değil, alınan kararlarda ekonomi ilminden yararlanmak yerine onun işaret ettiği ile inatlaşmanın sebebidir. 

İş insanları olarak bir kez daha ekonomi yöneticilere seslenmek istiyoruz. 

Ekonominin özgür, kararlı ve güven veren bir yapıya ihtiyacı olduğunu ve şu ana kadar yapılan hamlelerin bu ihtiyaca cevap vermediği gibi yarayı derinleştirdiğini düşünüyoruz. 

Bizler mega enflasyona doğru giden bu korkutucu seyri durdurmak için piyasalara doğrudan olumlu katkı sunacak isimlerin olduğu bir Ekonomi Bilim Kurulu oluşturulmasını, Hammadde ve enerji girdileri ile küçülen üretim hacmini artırmak için iş dünyasına radikal teşvikler sunulmasını talep ediyoruz. 

Ekonominin siyaset üstü bir anlayışla değerlendirilmesini, iş dünyasının çağrılarına her zamankinden daha fazla kulak verilmesini istiyoruz." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@