banner298

banner194

ETO'nun Hollanda turu tam gaz!

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) bilişim ve yazılım sektöründeki üyeleri yurt dışı pazarlama faaliyetleri kapsamındaki Hollanda turu tüm hızıyla sürdürüyor...

EKONOMİ 24.11.2022, 13:02
ETO'nun Hollanda turu tam gaz!

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) bilişim ve yazılım sektöründeki üyeleri yurt dışı pazarlama faaliyetleri kapsamındaki Hollanda ziyaretlerini ve iş görüşmelerini tüm hızıyla sürdürüyor. 

ETO’nun bilişim ve yazılım sektöründeki üyeleri, Eskişehir İnovasyon Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi (ESİYAK) projesi kapsamındaki yurt dışı pazarlama faaliyetlerine Hollanda’da devam ediyor. ETO Başkanı Metin Güler’in yer aldığı heyet, Hollanda temasları kapsamında T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli ve Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan ETO Başkanı Metin Güler, yazılım ve bilişim sektörünün geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek, bu alanda faaliyet gösteren Eskişehirli firmaları küresel birer marka haline getirmek istediklerini kaydetti. ETO’nun çok sayıda proje sürdürdüğünü belirten Güler, ATAP işbirliğinde ve Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen ESİYAK projesiyle de hem Eskişehir’in katma değer ihracatını hem de yazılım ve bilişim alanındaki firmaların büyümesini desteklemeye çalıştıklarını söyledi.

'Bilişim sektörü her geçen gün gelişiyor'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, ETO üyesi yazılım ve bilişim firmalarının Hollanda’daki temaslarına ve potansiyel müşterilerle bir araya gelmesine destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Hollanda’da bilişim sektörünün çok önemli bir yer tuttuğunu ve her geçen gün gelişme gösterdiğini belirten Dişli, ETO Başkanı Metin Güler’e ve beraberindeki heyete yazılım ve bilişim sektöründe ihracatın hangi kanallarla yürütülebileceği, Hollanda’daki vergilendirme sistemi, şirket kurma süreçleri hakkında bilgi verdi.

Hollanda’nın teknoloji üssünde temaslar gerçekleştirilecek

Ziyarette konuşan T.C. Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel ise yazılım ve bilişim sektöründe işbirliği ve temas ziyaretlerinin önemine dikkat çekerek, ETO’nun bu çerçevedeki geniş kapsamlı ziyaretinin neticesinin olumlu olacağını vurguladı. ETO’nun bilişim ve yazılım sektöründeki üyelerinin Hollanda temasları, araştırma enstitülerinin üniversitelerin ve yaklaşık 170 şirketin faaliyet gösterdiği Amsterdam Science Park ziyareti, Startup Amsterdam’a dahil olan firmalarla görüşmeler ve DevOps Summit çevrçevesindeki toplantılarla devam edecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@