banner298

banner194

Joona Selin: Eskişehir'in güçlü bir sanayi altyapısı var!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Finlandiya Ticaret Müsteşarı Joona Selin’i ağırladı.

EKONOMİ 13.10.2022, 14:19
Joona Selin: Eskişehir'in güçlü bir sanayi altyapısı var!

Eskişehir OSB’nin çalışmaları, yatırımlar ve faaliyetleri hakkında Müsteşar Joona Selin’e bilgiler veren Başkan Küpeli, Türkiye’nin en büyük 2. OSB’si olan Eskişehir OSB’nin sağladığı pek çok avantajla cazip bir bölge olduğunu, son yıllarda yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun talebiyle karşılaştıklarını aktardı.

'Türkiye ve Finlandiya birbirlerini tamamlayıcı sanayi yapısına sahip'

Finlandiya Ticaret Müsteşarı Joona Selin’i ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu aktaran Başkan Küpeli, iki ülke arasındaki ilişkilere değinerek, “Türkiye ve Finlandiya birbirlerini tamamlayıcı sanayi yapısına sahip. Bunu mevcut dış ticaret verileri ile Türkiye’deki Finlandiya yatırımlarından takip etmek mümkün. Diğer taraftan Türkiye’nin imalat gücü ve rekabet özellikleri geleneksel ihraç pazarları ile beraber dikkate alındığında ekonomik ilişkilerin gelişmesi için önemli bir potansiyel bulunduğu anlaşılmaktadır. Eskişehir ile Finlandiya arasında ise ticari ilişkiler son 3-4 yıldır artmakla beraber, bu ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı ticaretin artarak devam etmesi arzusundayız” şeklinde konuştu. 

'İleriye dönük iş birliklerini geliştirmek istiyoruz'

Eskişehir’in sanayi bakımından çok önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Finlandiya Ticaret Müsteşarı Joona Selin, “Eskişehir, Türkiye’de sanayileşme açısından çok önemli bir kent. Burada güçlü bir sanayi alt yapısı var. Eskişehir’de bulunmamamızın temel amacı ileriye dönük olabilecek iş birliklerini geliştirmek ve bunun bir ön çalışmasını yapmak. Sizlerin de desteğiyle ilişkilerimizi en yakın zamanda daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.  

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@