banner298

banner194

Metin Güler: Enerjide indirim yapılsın, kredi faizleri düşürülsün!

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) Başkanı Metin Güler, enerji faturalarında indirime gidilmesini ve ticari kredilerdeki faizlerin düşürülmesini istedi...

EKONOMİ 23.02.2022, 16:16
Metin Güler: Enerjide indirim yapılsın, kredi faizleri düşürülsün!

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) Şubat ayı meclis toplantısında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, tüccarın ödediği enerji faturalarının ikiye ve üçe katlanması sebebiyle mağduriyet yaşadığını ve işletmelerini ayakta tutmakta zorlandığını belirterek, enerji faturalarında indirime gidilmesi ve firmaların bir nebze de olsa nefes alabilmesi için ticari kredilerdeki faizlerin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Şubat meclis toplantısında ekonomiye ve odanın faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulundu. Üyelerin taleplerini yerine getirebilmek ve ticaretin çarklarını hızla döndürebilmek için çaba gösterdiklerini belirten Güler, bu kapsamda farklı 41 meslek grubuna yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Son olarak Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinde gerçekleştirdikleri ziyaretlerle inşaat sektörünün taleplerini dile getirdiklerini belirten Güler, şubat ayında da üyelere gerçekleştirdikleri ziyaretler,  telefonla sağlanan irtibatlar, meslek komiteleri ve sektör toplantıları vasıtasıyla tüccarın taleplerini ve sorunlarını tespit ettiklerini söyledi.

Enerji maliyetlerinin artmaması için önlemler alınmalı

Şubat ayında üyelerin en çok dile getirdikleri sorunların başında elektrik ve doğalgaz faturalarının geldiğini belirten Güler, üyelerin daha önce ödedikleri enerji faturalarının ikiye ve hatta üçe katlanmasından, kira bedeli öder gibi fatura ödemekten şikayet ettiğini söyledi. Firmaların yüksek fatura bedelleri sebebiyle ayakta durmakta zorlandıklarını belirten Güler, tüccarın, sanayicinin ve esnafın faturalarında da düzenleme yapılması ve indirime gidilmesi gerektiğini söyledi. Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gelişmelerin Türkiye’yi etkilemesinden ve enerji maliyetlerini yükseltmesinden endişe ettiklerini belirten Güler, bu noktada ilgili bakanlık tarafından gerekli tedbirlerin alınmasını beklediklerini ifade etti.

Ticari kredilerde faizler düşürülmeli

Yükselen işletme maliyetleri ve artan faturalar sebebiyle firmaların zorlandığını belirten Güler, yüksek maliyetlerin firmaların satışlarına da yansıdığını ve bu durumun enflasyonu da tetiklediğini söyledi. Üyelerin ticari kredilerin faizlerinin yüksekliğinden de şikayet ettiğini belirten Güler, ticari kredilerde faizlerin düşürülmesi, bankaların bu konuda biraz daha sorumlu davranması ve taşın altına elini koyması gerektiğini dile getirdi. Bu faiz oranlarıyla kredi kullanmasının mümkün olmadığını belirten Güler, tüccarın ve küçük ölçekli işletmelerin bir nebze de olsa rahatlayabilmesi için ticari kredilerin faizlerinin inmesi gerektiğinin altını çizdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@