Metin Güler: Hedefimiz Eskişehir’i e-ticarette ilk 10’a taşımak

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler E-Ticaret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

EKONOMİ 04.05.2023, 13:45
Metin Güler: Hedefimiz Eskişehir’i e-ticarette ilk 10’a taşımak

Türkiye’de e-ticaretin payının geçtiğimiz yıla göre %109 artarak 800,7 milyar Türk Lirası’na ulaştığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehirli firmaların da e-ticaretten payını alabilmesi için çalıştıklarını, bu kapsamda oluşturulan Eskişehir E-ticaret Merkezi’nin ücretsiz hizmet verdiğini ve üyelerin e-ticaretini desteklemek için oda bünyesinde oluşturulan E-Ticaret Çalışma Grubu’nun yol haritası hazırladığını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in e-ticaretteki payı, hedefleri ve ETO’nun şehrin e-ticaretini geliştirmek için sürdürdüğü faaliyetler hakkında değerlendirmede bulundu. E-ticaretin hem dünyada hem de ülkemizde her geçen gün arttığını ve ticarette çok büyük önem kazandığını belirten Güler, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin elektronik ticaret hacminin bir önceki yıla göre %109 artarak 800,7 milyar Türk Lirası’na ulaştığını kaydetti. Ticaretin artık yön değiştirdiğini ve geleneksel ticaretin yerini e-ticaretin almaya başladığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, e-ticarete yatırım yapan firmaların ticaret hacimlerini çok kısa sürede artırdığını söyledi.

Eskişehirli firmalar da e-ticaret rüzgarını yakalamalı

2021 yılında e-ticaretin genel ticarete oranı %17,7 iken bu oran 2022 yılında %5 artarak %18,6 olduğunu belirten Güler, Ticaret Bakanlığı'nın "Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne (ETBİS) kayıtlı olarak e-ticaret hizmeti veren firma sayısının 2022 yılı verilerine 31 bin 320'ye ulaştığını ifade etti. Türkiye’de en çok e-ticaret yapılan şehirlerin İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya ve Kocaeli olduğunu belirten Güler, Eskişehirli firmaların da e-ticaret rüzgarını yakalaması gerektiğinin altını çizdi.

Eskişehir E-Ticaret Merkezi ücretsiz destek veriyor

ETO olarak Eskişehir’in e-ticaretini geliştirmek için yol haritası hazırladıklarını ve çok yönlü çalışmalar sürdürdüklerini kaydeden Güler, bu kapsamda ilk etapta Eskişehir E-ticaret Merkezi’ni kurduklarını kaydetti. Eskişehir E-ticaret Merkezi’nin üyelere ücretsiz kurumsal kimlik planlamadan reklama, pazarlamadan danışmanlığa kadar çok yönlü destek verdiğini belirten Güler, e-ticarete başlamak veya mevcut ticaretini geliştirmek isteyen tüm firmaların bu desteklerden www.eskisehiretm.org web sitesi aracılığıyla kolaylıkla yararlanabildiğini dile getirdi.

Eskişehirli firmalar için E-Ticaret Çalışma Grubu oluşturuldu

Eskişehir’in Türkiye’de e-ticaret sıralamasında ilk on sırada yer alamadığını belirten Güler, Eskişehir’deki e-ticaret yapan firma sayısını hızla artırmak için E-Ticaret Çalışma Grubu oluşturduklarını söyledi. ETO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir’in koordinatörlüğünde ve meclis üyelerinin katılımıyla oluşturulan E-Ticaret Çalışma Grubu’nun üyelerin e-ticaretini geliştirmek için stratejiler hazırladığını ve süreci yönettiğini belirten Güler, bu sayede Eskişehir’in e-ticarette 2025 yılına kadar ilk on şehir arasında yer almasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@