Metin Güler isyan etti!

ETO Başkanı Metin Güler, Merkez Bankası'na (MB) çağrı yapmış ve dövizi düşürecek tedbirler istemişti... MB tam tersini yapınca Başkan Güler adeta isyan etti...

EKONOMİ 17.12.2021, 14:40 19.12.2021, 18:19
Metin Güler isyan etti!

Dün, Merkez Bankası para politikası kurulu toplanmış ve yeni bir faiz kararı almıştı.

Toplantının yapıldığı sırada Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, "Merkez Bankası bugün para politikası kurulunda faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası'nın zaten çok yüksek olan dövizi daha da artıracak değil de düşürecek bir karar almasını temenni ediyorum. Umuyorum ki bu yönde bir karar alınır!" şeklinde bir tweet atmıştı.

Ancak toplantı sonrasında Başkan Güler'in beklentisinin tam aksi karar alınıp politika faizi 1 puan daha düşürülünce, döviz bir kez daha fırladı.

Bununla beraber Metin Güler'den isyan niteliğinde bir mesaj daha geldi. Güler twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Dün Merkez Bankası'nın dövizi artıracak değil düşürecek bir karar alması gerektiğini söyledim. Ne yazık ki acı tablo ortada! Bu artış dövizle mal alıp üretim yapan ve TL ile satan tüm firmaları zorlayacak. Yarını göremezseniz yatırım yapma ve üretme şansınız da yok" dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@