Mustafa Varank: İnşallah URAYSİM Projesini başaracağız!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Varank URAYSİM projesine ilişkin konuştu.

EKONOMİ 03.10.2022, 16:36
Mustafa Varank: İnşallah URAYSİM Projesini başaracağız!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (EOSB) kurulan ve Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı'nın da (ATAP AŞ) paydaşı olduğu Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Varank törende yaptığı konuşmada, Alpu'da yapımı devam eden Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) projesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank, şunları söyledi:

'URAYSİM BU ŞEHRE DEĞER KATACAK'

"Yıllardır konuştuğumuz bir URAYSİM Projesi var. Bu şehir raylı sistemler alanında güçlü kabiliyetleri olan bir şehir ve sanayicilerimizle oturduğumuz zaman sanayicilerimiz bize diyorlar ki: Sayın Bakanım bu URAYSİM Projesi'ni bizim yapmamız lazım. Raylı sistem araçları üretiminde bizim kabiliyetlerimizi test edebileceğimiz, ürünlerimizi test edebileceğimiz bir yere ihtiyacımız var. Gelin beraber URAYSİM'i yapalım dediğimizde işte karşımıza birileri çıkıyor. Yok o projeyi iptal ettiriyor. Bu projeyi iptal ettiriyor. Biz onu oraya yaptırmayız diyor. Bunun yeri burası değil diyor ama siz yol almakta güçlük çekiyorsunuz. URAYSİM Projesi bu şehre değer katacak bir proje. Sanayicimize değer katacak bir proje ve burayı 6550 sayılı kanun araştırma altyapısı kapsamına alarak biz buradaki kabiliyetleri dünyaya tanıtmak, buradaki kabiliyetlerle dünyaya üretim yapmak istiyoruz.

'SANAYİCİLERİMİZİN İYİ ANLATMALARI LAZIM'

Sanayicilerin bunu kamuoyuna anlatmaları lazım. Bizim bu kavgayı vermememiz lazım. Bu şehrin buna ihtiyacı varsa bir zahmet buradaki yereldeki yöneticilerin, sanayicilerimizin, ticaret odamızın biraz konuşması lazım. Bu işin ne kadar önemli olduğunu kamuoyuna anlatıp, bu projeye desteği çekmesi lazım ki bizim de işimiz kolaylaşsın. Bütün kavgayı lütfen bize bırakmayın diyorum. İnşallah biz bu URAYSİM Projesi'ni başardığımızda göreceksiniz Eskişehir sadece Türkiye'de değil, dünyada raylı sistemlerde bir marka olacak. Biz bunu yapabilir miyiz? Yaparız ama istikrar lazım, kararlılık lazım."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@