Sağlıkçılar ses yükseltti: Artık geçinemiyoruz

SES Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, son zamanlardaki ekonomik gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 24.11.2021, 13:44 24.11.2021, 17:47
Sağlıkçılar ses yükseltti: Artık geçinemiyoruz

Özkavak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemiz adeta bir yangın yerine döndü. Her gün paramız değer kaybediyor. İzlenen sermaye yanlısı ekonomik politikalar halkımızı ve bizleri sefalete sürüklüyor. Dolar, bizim paramızın değer kaybıyla beraber yükseldikçe iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Gün geçmiyor ki temel gıda maddelerinin fiyatı artmasın. Gün geçmiyor ki benzine elektriğe doğal gaza zam gelmesin. Bütün bunların yanı sıra kış koşulları giderek ağırlaşıyor. 

Her birimiz bu koşullarda yaşamak halkımızın sağlık ve sosyal hizmet alanlarındaki sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz. Her birimizin ailesi var. Okula giden çocukları var bakmakla yükümlü olduğu annesi babası var. Neredeyse her şeyin son bir kaç ay içinde yüzde elli pahalandığı ortamda gelirlerimiz düşmekte satın alma gücümüz düşmektedir. Biz emekçiler bu koşullarda nasıl geçineceğiz. Nasıl huzurla hizmet üreteceğiz. Geçinemiyoruz. Artık bu gidişe dur denilmelidir. Emekçilerin kayıpları ivedilikle giderilmelidir. 

İktidarın patronlardan yana ekonomik politikalarıyla ülkemiz, ülkemizin tüm emekçi sınıfları büyük bir yıkıma sürüklenmeye devam ediyor. 

Buna paralel olarak tüm emekçilerin olduğu gibi sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin de gelirleri hızla azalmaktadır. Yıllardır satın alma gücü açısından harcanabilir geliri giderleri kadar artmayan, günübirlik gelen zamlar karşısında en temel harcamalarını bile karşılamakta zorlanan bizler artık GEÇİNEMİYORUZ. 

Aşağıdaki tedbirler derhal alınmalıdır;

1.    TEMEL TÜKETİM MALLARINDAKİ ZAMLAR GERİ ALINMALIDIR VE FİYATLAR SABİTLENMELİDİR. 

2.    DOĞALGAZ ELEKTRİK BENZİN ZAMLARINI GERİ ALINMALI VE FİYATLAR SABİTLENMELİDİR. 

3.    TÜM EMEKÇİLERİN TEMEL ÜCRETLERİ GERÇEK ENFLASYON ORANINDA (%50 LERİ BULMUŞTUR) ARTIRILMALIDIR. 

4.    VERGİ ADALETİ SAĞLANMALIDIR. ÇALIŞANŞANLARDAN VERGİ KESİNTİSİ %10 a Çekilmelidir. 

5.    ASGARİ ÜCRET İNSANCA YAŞANACAK BİR SEVİYEYE ÇEKİLMELİ TÜM EMEKLİ MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLMELİDİR. MAAŞLARINDAN VERGİ KESİNTİSİ KALDIRILMALIDIR. 

Bu acil ekonomik taleplerimizle bütün işyerlerin de çalışanlarla buluşarak taleplerimiz dile getireceğiz. Buradan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri başta olmak üzere tüm emekçilere sesleniyoruz. Birlikte olmazsak yıkım artarak devam edecek. Bu pahalılık bu yoksulluk kader değildir.. Birleşmekten ve mücadele etmekten başka çaremiz yoktur. 

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin giderek yoksullaşmasına sebep olanlardan biride ne yazık ki yandaş ve işbirlikçi sendikalardır. Yıllardır sergiledikleri ortaoyunlarıyla maaşlarımızın kuş gibi kalmasına sebep olmuşlardır. Gelin gerçek sendika SES te buluşup birlikte mücadele edelim. Açlığa yoksulluğa hayır diyelim." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@