banner298

banner194

TİM Başkanı Eskişehir'de açıkladı: İhracatı geliştirme fonu kuruluyor!

Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) ihracatçılar ve sanayicilerle bir araya gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle soruları yanıtladı...

EKONOMİ 21.11.2021, 12:33
TİM Başkanı Eskişehir'de açıkladı: İhracatı geliştirme fonu kuruluyor!

Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) Eskişehirli ihracatçılarla ve sanayicilerle bir araya gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, soruları yanıtladı, ihracatı arttırmak için yapılacak yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “İstişarelerde bulunmanın, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisi için faydalı olacağı kanaatindeyim. Bu nedenle bugün burada ESO Üyelerimiz ile bir araya gelen TİM Başkanı İsmail Gülle ve TİM Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Sultan Tepe’ye teşekkürlerimi iletiyorum. Üyelerimizle birlikte şehrimizin ihracatı arttırmak,daha fazla ihracatçı oluşturmak en büyük hedefimiz” dedi.

Eskişehir'de olmanın memnuniyetini dile getiren TİM Başkanı Gülle, ESO’da yaptığı açılış konuşmasında, “Üreten, ihracat yapan,istihdam yaratan, Eskişehir ve bölgesine hizmet eden tüm üretici, sanayici dostlarımı tebrik ediyorum. Çok özel bir dönem yaşıyoruz, bunu sürdürülebilir kılmak çok önemli ve yatırımlarımızla, el birliği ile bunu başaracağımıza inanıyorum.Sunumlarda gördük ki, Eskişehir Sanayi Odası’nın da ihracatçıyı bilgilendirme,üyelerini ihracata teşvik etme çalışmaları var, bu çalışmalar bizler için gurur vericidir” dedi.

İhracatın sürdürülebilirliği çok önemli 

Gülle yaptığı konuşmada 2021 yılı ihracat rakamları değinerek, “Biliyorsunuz ki, 2020 herkesi kendine getiren veya herkesten birşeyler götüren bir yıl oldu. Mart, Nisan, Mayıs 2020’den sonraki süreçte ihracatımız çok ciddi şekilde etkiledi. Devamında ise hızlı bir toparlanma sürecine girdik. Bu sene bir ay hariç her ay rekor ihracat rakamları açıkladık.20 milyar dolar ihracatı ay bazında geçtik, şu anda görünen o ki 10 aylık ihracatımız 182 milyar dolar. Böyle devam ederse 220 milyar dolar cepte diyebiliriz, süreci hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Dış ticaret fazlası veren Türkiye 

Ekonomik bağımsızlığın ihracattan geçtiğinin altını çizen Gülle, “Ülke olarak ihracat rakamlarını arttırmak durumundayız. Ekonomik olarak bağımsız olmak zorundayız. Bizim ihracatımızın ithalatımızdan mutlaka fazlaolması gerekiyor. Özellikle son dönemlerde sektörlerimize inanılmaz bir yoğun talep var. Bu süreci iyi değerlendirmeliyiz. Dış ticaret fazlası veren bir Türkiye sloganı ile yola çıktık ve bu hedefle çalışıyoruz. Teknoloji üreten,ARGE yapan, projeler üreten herkese teşekkür ediyoruz. Bunu birlikte başaracağız” dedi.

İhracatı Geliştirme Fonu kuruluyor 

TİM Başkanı İsmail Gülle’nin, ESO Üyesi sanayiciler ile paylaştığı bilgiler arasında İhracatı Geliştirme Fonu’da yer aldı. Gülle, burada yaptığı bilgilendirmede, “TİM olarak Eximbank ortaklığında ‘İhracatı Geliştirme Fonu’ için çalışmalara başladık. Sadece ihracatçıya hizmet veren, teminatsız şekilde kredili sistem veren bir fon oluşturduk. İhracatçılarımıza kredi vermeye başlayacağız. Yılbaşından İtibaren bu sistemi çalıştıracağız. Önemli bir katkı olacak, ipotek vermeden kredi kullandırılacak. Teminat mektubu kullanmadan ihracatçıya böyle bir fon, kredi garanti sistemi oluşturduk, yakın zamanda ihracatçılarımıza kullandırmayabaşlayacağız.” diye konuştu.

Toplantının açılış konuşmaları sonrasında ihracatçıların soruları cevaplandırıldı. Karşılıklı fikir alışverişleri yapıldı, Eskişehirli Üreticilerin talepleri değerlendirildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@