TÜKDES'ten toplu ulaşım zammına eleştiri!

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, UKOME tarafından Eskişehir'de uygulanan toplum ulaşım zamlarını eleştirdi.

EKONOMİ 12.09.2022, 11:03
TÜKDES'ten toplu ulaşım zammına eleştiri!

Eskişehir'de UKOME tarafından uygulanan toplu ulaşım zamlarını eleştiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, şu ifadelere yer verdi:

DAR GELİRLİLER NE YAPACAK?

"İçinde tüketicilerin temsil edilmediği UKOME toplantılarında sağlıklı kararlar alınamaz. Buna göre ESTRAM tam eskart 6 liradan 7,5 liraya indirimli eskart 3,50 liradan 4 liraya, aktarma ise 70 kuruştan 80 kuruşa çıkarıldı. İlçeler ve kırsal mahallelere yapılan otobüs seferlerinde de 2,3 ve 4 kat tarifesi uygulanması kararlaştırıldı. UKOME toplantısında okul servis ücretlerine de yüzde 20 zam yapılırken, minibüslerde ise yüzde 25 artışla 6 TL olan tam ücret 7,5 TL’ye, öğrenci ücreti ise 4,5 liradan 5 TL’ye yükseltildi. Dolmuş ücretleri ise yüzde 25 artışla 6 TL’den 7,50 TL’ye çıkarıldı. Kararlar oy çokluğu ile kabul edildi. Yeni zamlı tarifeler 12 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak. Her zaman söylediğimizi tekrar ediyoruz; temel ihtiyaçlara zam zorunlu olsa bile zam yapılmamalıdır, sübvanse edilmelidir. Neden dar ve sabit gelirliler lehine inisiyatif kullanmıyorsunuz? İhtiyaçlar sıralamasının üstünde yer alan ve üst gelir gruplarının ihtiyaçlarını karşılamak için yaptığınız sübvansiyonu temel bir ihtiyaç olan toplu ulaşım hakkı için neden yapmıyorsunuz? İçinde tüketicilerin temsil edilmediği UKOME kararlarının adil olduğuna inanıyor musunuz Toplu ulaşıma yaptığınız adaletsiz zammı tekrar gözden geçirip, piyasa için değil tüketiciler için tarife belirlemeyi düşünüyor musunuz?"

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@