URAYSİM kurumsallaştı! Başkan Kesikbaş'tan ilk değerlendirme...

URAYSİM Projesi, 6550 Sayılı Kanun kapsamına alındı... İlk değerlendirmeyi yapan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, "URAYSİM kurumsal yapıya kavuştu" dedi...

EKONOMİ 16.05.2023, 17:17 16.05.2023, 18:37
URAYSİM kurumsallaştı! Başkan Kesikbaş'tan ilk değerlendirme...

SAĞLI SOLLU HABER - ÖZEL

Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM), Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı, YÖK Başkanı ve TÜBİTAK Başkanı’ndan oluşan Yeterlik Komitesi tarafından, 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamına alınarak tüzel kişilik kazandı. 

Bu kapsamda URAYSİM Yönetim Kurulu ilk toplantısını TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirdi. Toplantıya; TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni temsilen Prof. Dr. Mustafa Tuncan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı temsilen Dr. Yalçın Eyigün, TCDD Taşımacılık A.Ş.'yi temsilen Ufuk Yalçın, sektörden Gürhan Albayrak, Dr. Tolgahan Kaya, Abdullah Bocan ve Yiğit Belin katıldı. Toplantıda URAYSİM projesinin hızlandırılması ve yapılacak çalışmalara ilişkin görüşüldü.

URAYSİM'in tüzel kişilik kazanmasına ilişkin ilk değerlendirmeyi Sağlı Sollu Haber'e yapan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, şu görüşlere yer verdi: 

'URAYSİME KİMLİK OLUŞTURULDU'

"URAYSİM ile ilgili alınan kararı olumlu buluyorum. Bu kararın tek bir anlamı var. URAYSİM'in bir iş modeli yoktu, proje şeklindeydi. Artık iş modeli oluşturuldu. Yani aslında bir kimlik oluşturuldu. Artık projenin bir patronu var. Önceden projenin patronunun üniversiteler mi, bakanlık mı, yoksa bir başka kurum mu olduğu belli değildi. Ama artık patron belli, idareciler belli. Bu anlamda hizmet verirken de, hizmet alırken de, herhangi bir dava sürecinde veyahut başka bir iş ve işlemde muhatap var. Bir yönetim kurulu var. Bir şirket var. Artık bir vizyon ve misyon çerçevesinde kararlar alınacak, uygulanacak ve URAYSİM ortada kalmayacak."

TEST LİSTELERİ HAZIR

URAYSİM'in, 6550 sayılı kanun ile tüzel kişilik kazanmasıyla hızlanacağına da vurgu yapan Başkan Kesikbaş, "Bakın Eskişehir'in hayrına olan bu proje artık ivme kazanacak. Projenin birinci fazında ray yok ama komponent testleri var. Bu testler hızlı bir biçimde başlatılacak. Bu anlamda ilgili kurumlar test listeleri hazırladılar, o testlerin yapılması ve bütçesiyle ilgili ciddi bir altyapı kurgulandırması başladı. Öte yandan projenin 2. ve 3. fazında da bilindiği üzere raylar var. Bir kere daha vurgulamam gerekirse, artık URAYSİM'de muhatap var, bu çok önemli" ifadelerine yer verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@