banner298

banner194

İnönü Belediyesi'nden Türkiye'de bir ilk!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve İnönü Belediyesi işbirliğinde Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştiriliyor...

İnönü Belediyesi'nden Türkiye'de bir ilk!

Eskişehir İnönü Belediye Başkanlığı’nın proje ortağı olduğu Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin (ESOGÜ) “Renovation Models for Rural Tourism Destinations with youth” (RERURAL) isimli projesi kapsamında Polonyalı ve Slovakyalı öğrenciler İnönü’de ağırlandı. 

İnönü Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalışama; Polonya'dan University of Warmia and Mazury in Olsztyn ve Slovakya'dan Slovenská  technická univerzita v Bratislave üniversitelerinden akademisyenler ve öğrenciler ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin katılımları ile İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’un makamında yapılan ziyaret ile başladı. Başkan Bozkurt, “Osmangazi Üniversitesi ile 2018’de ilk olma özelliğini taşıyan ortaklaşa yaptığımız çalışma sonrası kırsal alanların mimarlık, peyzaj mimarlığı ve turizm açısından incelenerek restorasyonlarının yapılarak turizme kazandırılması ile ilgili veriler toplanması çalışması ile Polonyalı ve Slovakyalı öğrenci ve öğretim görevlilerini ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyor ilçemize verecekleri katkıdan dolayı kendilerine ve Osmangazi Üniversitemize teşekkür ediyorum” dedi. 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Sarı ile doktora öğrencileri Cemile Ece ve Efnan Ezenel tarafından birlikte ESOGÜ koordinatörlüğünde İnönü belediyesi ortaklığında hazırlanan proje kapsamında konuk yabancı öğrencileri İnönü Belediyesi personeli eşliğinde İnönü Savaşları Karargah Müzesi, Şeyh Kuddusi Cami, Sultan Alaaddin Cami, İnler Mağaraları, Açık Fay hattı ve yürüyüş yolu, Havuzlar ve İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Koordinatörlüğünü ziyaret ederek proje kullanılmak üzere veri topladılar. 

Söz konusu projeyle kırsal alanlardaki kültürel miras öğelerinin restorasyonu ve turizm faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan uygulama sorunlarının tespit edilerek, sorunlara çözüm oluşturmak adına öğrenciler ile politika yapıcı yerel yönetimlerin bir araya getirilmesi ve ortak stratejiler geliştirilmeye çalışılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda proje sonucunda yerel yönetimler için gençlerle birlikte kırsal turizm destinasyonlarında restorasyon uygulamaları için daha uygulanabilir, daha sürdürülebilir ve daha erişilebilir modeller oluşturmak amacıyla strateji oluşturulması hedefleniyor.

Proje doğrultusunda öğrencilerin katılabilecekleri, kırsal alanlardaki restorasyon çalışmalarını tanımlayabilecekleri ve yeni stratejiler üretebilecekleri etkinlikler, ortak ülkelerinde grup çalışmaları, strateji geliştirme için uluslararası odak grup etkinlikleri ve yaygınlaştırma faaliyetleri tasarlanacak. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@