Başkan Kurt müteahhitlerle buluştu

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, müteahhitlerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Başkan Kurt müteahhitlerle buluştu

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, müteahhitlerle bir araya geldi. Ekonomik krizden güncel siyasete birçok konunun konuşulduğu buluşmaya, çok sayıda müteahhit katıldı. Müteahhitlerin sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, yaşanan ekonomik kriz sonrasında inşaatların durduğunu ve müteahhitlerin batma noktasına geldiğini vurguladı. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, iş insanları, meslek örgütleri, siyasi parti yöneticileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Kurt, son olarak müteahhitler ile bir araya geldi. Çok sayıda müteahhittin katıldığı buluşmada, yaşanan derin ekonomik kriz, Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar ile güncel siyasete kadar birçok konu hakkında konuşuldu. Müteahhitlerin sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, yaşanan bu sorunlara karşı çözüm önerileri üzerine müteahhitlerle fikir alışverişinde bulundu. 

Temel gıda maddelerinden, demire ve çimentoya kadar gelen zamların kendilerini çok etkilediğini kaydeden müteahhitler, batma noktasına geldiklerini söyledi. Hükümetten destek isteyen müteahhitler, “İnşaattaki temel malzemelerde fahiş fiyat artışları oldu. İnşaat temel malzemelerinde ihracatın da biraz artmasından dolayı iç piyasada malzeme sıkıntısı, tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Dövizdeki artış sonrası, hükümetin kur sabitleme politikası sonrası dövizde yaklaşık yüzde 40 düşme yaşındı. Ancak bu indirim, piyasalara yansımadı. Çok zor durumdayız. Hükümetin bu konuda ciddi bir adım atması gerekiyor” dedi. 

Ekonomik kriz ve hükümetin yanlış döviz politikasının birçok meslek alanını etkilediğini belirten Başkan Kurt, bu alanlardan birinin de inşaat sektörü olduğunu kaydetti. Temel inşaat malzemelerinin ücretlerinin döviz üzerinden belirlendiğine dikkat çeken Başkan Kurt, inşaatların durduğunu müteahhitlerin ise batma noktasına geldiğini vurguladı. Her meslek alanında kendisini gösteren örgütlenme ihtiyacının inşaat sektöründe de var olduğunu dile getiren Başkan Kurt, müteahhitlerin bir araya gelerek birlikte mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti. Başkan Kurt, hükümetin yaşanan bu sorunlara ilgili bir an önce gerekli adımları atması gerektiğini söyledi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@