Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden, Gençlere "Yalnız Değilsiniz" desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı faaliyet gösteren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinden, “Yalnız değilsiniz buradayız.” çağrısı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden, Gençlere "Yalnız Değilsiniz" desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in intihar eden 2 üniversiteli genç ile ilgili sosyal medya hesabından, “Sevgili evlatlarım, güzel çocuklarım, gelin sorunlarınızı, problemlerinizi, kaygılarınızı birlikte konuşalım. Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz ile Gençlik Merkezlerimizin kapıları sizlere sonuna kadar açık. Lütfen konuşarak ne çözülür demeyin, mutluluk nasıl paylaştıkça çoğalıyorsa, acılar da paylaştıkça azalır. Gelin problemlerinizle birlikte mücadele edelim. Yaşamak her şeye rağmen çok değerli ve çok güzel, bunu aklınızdan hiç çıkarmayın.” mesajını paylaşarak gençlere çağrıda bulunmuştu.

Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı faaliyet gösteren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, hizmet vermeye başladığı 2008 yılından bu güne 8146 kişiye psikolojik destek sağladı. Aile Danışma Birimi kurulduğu 2021 yılından bu güne 12-20 yaş aralığındaki 772 ergen ve genç yetişkine, 1586 yetişkine psikolojik destek ve rehberlik hizmeti verildi.

Gençlere açık davette bulunan merkez yetkilileri, “Gençlerin zor dönemlerde yalnız hissetmemeleri gerektiğini, duygularına ve kaygılarına ışık tutacak bir desteğe ihtiyaç duyduklarını düşünüyoruz. Ülkece içinde bulunduğumuz zor günlerde birbirimize destek vermenin ve geleceğimizi inşa edecek gençlerimize herkesten çok özen göstermek gerektiğinin bilincindeyiz. Genç arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunlar, sadece ailelerinin sorunları değildir. Toplumsal olarak sırtlanmamız gereken ağır bir yüktür. Ücretsiz hizmet veren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz ve Aile Danışma Birimimiz ile alanında uzman personelimizle gençlerimizi bekliyoruz. Yalnız değilsiniz.” dediler.

Yetkililer gençlerin, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinin 0 222 233 08 08, Aile Danışma Biriminin 0222 222 00 73 numaralı telefonundan veya İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi No: 40 adresli Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ek Binasından kendilerine ulaşabileceklerini ifade ettiler.

Halen merkezin uzman personelinden destek alan gençler ise çekinmeden herkesin sorunlarını paylaşarak destek alması gerektiğini ifade ettiler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@