Odunpazarı o projede pilot belediye oldu!

Odunpazarı Belediyesi tarafından “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesi kapsamında ilk eğitim verildi...

Odunpazarı o projede pilot belediye oldu!

Odunpazarı Belediyesi, Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Adayları Destekleme Derneği ile Edremit Belediyesi ve Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA)’nın yürüttüğü “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” isimli projede pilot belediye olarak seçildi.

Proje kapsamında “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın – Erkek Şartı” rehberliğinde Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’nden ilgili uzman personel 5 günlük eğitici eğitimi aldı. Alınan eğitim sonrasında Odunpazarı Belediyesi Gökmeydan Ek Hizmet Binası’nda belediye personeline eğitim verildi.

Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’nden eğitici eğitimi alan uzman personel, projenin yalnızca hedeflenen yerel yönetimlerin demokratik işleyişini güçlendirmek için olmadığını belirterek aynı zamanda vatandaşların, özellikle de kadınların, böyle bir demokratik sürecin parçası olmaları için güçlendirilmesinin hayati öneme sahip olduğunu” vurguladı. İlk eğitimin belediye personeline verildiğini söyleyen uzman personel, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadın ve Liderlik, Kent Konseyleri ve Kadın Meclisleri, Çatışma- Çözümü, Yerel Yönetimler ve Mevzuatı, Yerel Siyaset Kadınlar İçin Neden Önemlidir, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme, Kadın Dostu Kentler konusunda bilgilendirme yapıldığını ifade etti.

Odunpazarı Belediye personeline verilen eğitim sonrasında söz konusu eğitimin vatandaşlara da verileceğini ifade eden uzman personel, eğitime katılanlara sertifika verileceğini belirtti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@