Başkan Kurt: Gençler Türkiye'nin aydınlık geleceği

Üniversite kulüpleri Başkan Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt, “sizin istediğiniz bizim de yapabileceğimiz her konuda sizlere destek oluruz” dedi.

ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ 26.12.2021, 14:28 26.12.2021, 14:57
Başkan Kurt: Gençler Türkiye'nin aydınlık geleceği

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, üniversitelerin öğrenci kulüpleri ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen buluşmaya Eskişehir’de bulunan üç üniversiteden 36 öğrenci kulübü katıldı. Odunpazarı Belediyesi’nin kapılarının her zaman gençlere açık olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Sizin istediğiniz bizim de yapabileceğimiz her konuda sizlere destek oluruz. Kulüplerin her birine biz de bir formül olabilir. Türkiye’nin geleceği ile ilgili her türlü çalışmaya katkı sunarız” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ‘Gençlik Gelecek’ düşüncesi ile çalışmalarına devam ediyor. Başkan Kurt, son olarak Anadolu, Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde aktif olarak çalışma yürüten öğrenci kulüpleri ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya 36 öğrenci kulübünün başkan, başkan yardımcısı ve aktif üyeleri katıldı.

Öğrenci kulüpleri, Başkan Kurt’a yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. Gençlerle sohbet eden Başkan Kurt, onlara bazı önerilerde de bulundu. Toplantıya katılan gençlere teşekkür eden Başkan Kurt, gençlerin Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğunu belirtti. Odunpazarı Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olmayı sürdüreceklerini kaydeden Başkan Kurt, üniversitelerin özgürlüğün, demokrasinin, katılımın işlediği kurumlar olması gerektiğini söyledi. Üniversitelerin, gençlerin önünü açması gereken kurumlar olduğunu dile getiren Başkan Kurt, “Ancak, durum bunun tam tersi. Bu nedenle sizin de bazı zorluklarınız olacak. Bunu kabul ederek başlamanız gerek. Üniversite öğrencilerinin en

önemli işi okulunu okumak olmalı. Aileleriniz sizi buraya birçok umutla gönderiyor. Bir çoğunuzun ekonomik sıkıntı içinde, zorluklar içinde okuyor olabilir. Eskişehir bu açıdan avantajlı bir şehir. Diğer illere göre biraz daha ucuz. Halk, üniversite öğrencilerine karşı peşin hükümlü değil. Burada okumak bu nedenle biraz daha rahat olabilir. Bu avantajı kullanın” dedi.

“GENÇLER GELECEĞİMİZ”

Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal bir belediye olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, olaylara da bu açıdan baktıklarını dile getirdi. Gençlere destek olmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Kurt, “Eksik kalan yerleri tamamlamak istiyoruz. Okulun baskısından bıkanlar, bizim gençlik merkezlerimizdeki olanaklardan faydalanabilir. Hangi düşüncede olursa olsun gençlerin, siyasi bir tercihi vardır, olmalıdır da. Eğer, bir siyasi düşüncesi yoksa, sıkıntı vardır. Çünkü, gençler geleceğimiz diyoruz. Gençler, gelecekte ülkemizi emanet edeceğimiz insanlar diyoruz. Okurken ona karışma, öyle düşünme, o eylem içine girme diyoruz. Okul bitiyor, sonra da iş aramaya gelince bu öğrenciler hiçbir şey bilmiyor diyoruz. Böyle olmamalı. Devlet tarafından her türlü planlamanın yapılması gerekiyor” diye konuştu.

“EĞİTİM PARASIZ OLMALI”

Eğitimin parasız olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Her yerde üstüne basa basa söylüyorum. Ne harç, ne kitap, ne yemek, ne de yatak parası olmalı. Bunlar devlet tarafından karşılanmalı. Türkiye’deki şartların eşitlik kurallarına uygun olmadığını düşünüyorum. Biz bu şartları sağlayalım ister gelir ister gelmez. O, kendisinin bileceği bir iştir. Ama bir sınavı kazanıp da üniversiteye gelen bir gencimizin üniversitenin bütün imkanlarından faydalanması gerekiyor. Üniversitenin de ona her türlü kapıyı açması gerekiyor.” Konuşmasında atanamayan öğretmenler sorununa değinen Başkan Kurt, Türkiye’de atanamayan 300 bin öğretmen olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin 500 bin öğretmene ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Hem atamayı yapmıyoruz hem de öğretmen okullarından her yıl öğrenci alıyoruz. Bu çelişkinin ortadan kalması gerekiyor. İktisadi Bilimler Fakültesi mezunu 1 milyon civarında genç var. Her işi yaparım diyor, ancak her işi yaparım demek hiçbir şey yapamam demek anlamına geliyor. Bu işlerin planlanması gerekiyor. Aksi takdirde de okulların kapanması lazım. Eğer, o okuldan mezun olan genç bir iş bulamıyorsa, okula ihtiyaç yok demektir. Yaklaşık 200 fakülte ve yüksek okula sıfır tercih yapılmış. Demek ki o 200 okul boşu boşuna açılmış. Oraya harcanan parayla, üniversite gençliğinin çok daha iyi eğim almasını sağlayacak imkanlar sağlanabilirdi” dedi.

“KAPIMIZ GENÇLERE AÇIK”

Gençlerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak gençlerle birlikte çalışmak istediklerini belirtti. “Adalar Gençlik Merkezimizi Adalar’a taşımamızın nedeni de bu. Daha önceki gençlik merkezimiz, Osmangazi Üniversitesine yakındı, sadece oradan katılım oluyordu. Biz de 3 üniversiteden de gençlerin daha rahat katılım sağlaması için gençlik merkezimizi Adalar’a taşıdık. Biz 3 üniversitedeki gençlerle birlikte çalışmak isteriz. Orada gençlere ihtiyaç duydukları olanakları sağlamaya çalışıyoruz. Sizlerin rahat etmesi için çaba gösteriyoruz” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Sadece gençlik merkezleri değil, birçok alanda belediye ile de çalışabilirsiniz. Örneğin Atölye Odunpazarı (ATOP), daha önce de ATOP ile gençlerle çalıştık. Ben bazı uygulamalarını çok beğendim, gençlerin ATOP ile bir arada üretmesini istiyorum. Bu hem gençlerin kendi pratiğini geliştirmesi açısından yararlı oluyor hem de göremediğimiz bazı işleri gerçekleştirmede bize katkı sunuyor. ATOP’u daha da geliştirebiliriz. Bizim 10 kreşimiz var, okul öncesi eğitim, PDR gibi alanlarda okuyan öğrenciler bizim bu kreşlerimizde bize yardımcı olabilir, iş birliği yapabiliriz. Belediye’nin diğer alanlarında da kapımız gençlere açık. Biz, üniversitelerle aktif iş birliğini geliştirmek istiyoruz. Bunu üniversitelere de ilettik, ancak olumlu bir geri dönüş olmadı. Sizin istediğiniz bizim de yapabileceğimiz her konuda sizlere destek oluruz. Kulüplerin her birine biz de bir formül olabilir. Türkiye’nin geleceği ile ilgili her türlü çalışmaya katkı sunarız."

BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Toplantıya katılan gençler ise kendilerine ve kulüplerine verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür etti. Başkan Kurt’un gençlere yönelik sözlerinin heyecan verdiğini dile getiren gençler, Odunpazarı Belediyesi ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@