banner298

banner194

Sosyal girişimcilik eğitimi Tepebaşı'nda!

Tepebaşı Belediyesi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirilen Sosyal Girişimcilik Eğitim Programında genç girişimciler, tecrübelerini anlattı.

ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ 21.12.2021, 18:04 21.12.2021, 18:16
Sosyal girişimcilik eğitimi Tepebaşı'nda!

Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğinde 2018 yılında hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda düzenlenen Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı da gerçekleştirilen kapanış etkinliği ile son buldu. Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nin kuruluş ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verilmesi ile başlayan etkinlikte, genç girişimcilere sağlanan desteklerde anlatıldı.

Kapanış etkinliğinin ilk oturumunda, “Fark Yaratan Sosyal Girişimler Hikayelerini Anlatıyor” başlığı ile dereceye giren sosyal girişimciler tecrübelerini aktardı. Girişimciler Merve Akman “Climate Anatolia”, Hilal Karul “Bir İplik Olma Hikayesi” ve Nihal Güngör de “Sisterslab” adlı projelerinin ortaya çıkışını ve fikirlerini nasıl geliştirdiklerini anlattı. Eğitim programı kapsamındaki yarışmada derece elde eden girişimciler, Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nden aldıkları desteklerin de fikirlerini geliştirmelerinde çok faydalı olduğunu kaydetti.

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi yetkilileri de genç girişimcileri tebrik etti. Kapanış etkinliği, saat 18.30’da “Sosyal Girişimciliğin Bugününü Konuşuyoruz” oturumu ile devam edecek. Oturumda Sürdürülebilir Sosyal Fayda ve Sosyal Etki Danışmanı Derya Kılıçalp, İnovasyon Süreçleri Tasarımcısı ve Kolaylaştırıcı Ayşesu Çelik ve Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Sarı, katılımcılar için sosyal girişimcilik konusunda önemli bilgiler verecek.

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, Uluönder Mahallesi 3202. Sokak No:3/A adresinde hizmet veriyor. Merkezde sürdürülen faaliyetler hakkında bilgi almak isteyen gençler, 0 (538) 876 38 37 numaralı telefondan yetkililere ulaşabiliyor.

Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nin yürütücüsü olduğu  “Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı” 16 Ağustos’ta başladı. Eğitim programı, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi tarafından desteklenen “İnsana Yakışır İş fırsatları Projesi” kapsamında gerçekleştirilen eğitim, ön-kuluçka ve kuluçka programı olarak düzenlendi. Farklı ülkelerden uluslararası başvuru/statü sahibi olan yabancılar ve ev sahibi topluluk üyelerinin eşit katılımı ile gerçekleştirilen program, pandemi tedbirlerinden dolayı online olarak gerçekleştirildi. Ücretsiz olarak düzenlenen program, toplumsal meselelerin çözümü ile ilgilenen, toplumsal dönüşüm hayali kuran, sosyal girişimcilik ile ilgili bilgi sahibi olarak sosyal girişimci olmak isteyen bütün bireyleri kapsayacak şekilde oluşturuldu. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@