banner298

banner194

AFAD'dan Eskişehir itfaiyesine önemli eğitim

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline, AFAD tarafından KBRN farkındalık eğitimi düzenlendi.

ESKİŞEHİR 07.08.2022, 15:33
AFAD'dan Eskişehir itfaiyesine önemli eğitim

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline yönelik afet ve acil durumlarda hazırlık seviyesini artırmak amacıyla AFAD tarafından KBRN farkındalık eğitimi düzenlendi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) eğitmenleri tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer konularında (KBRN) eğitim verildi.

Personele acil durum anında görev güvenliğini sağlamak ve hızlı bir şekilde olayın çözümlenmesi hakkında bilgiler verildiğini ifade eden AFAD yetkilileri, KBRN olaylarında kullanılan maske ve koruyucu kıyafetlerin nasıl kullanılması gerektiği konusunda personeli bilgilendirdiklerini belirttiler.

Gerçekleştirilen eğitimde AFAD ekipleri personelini kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin meydana getireceği tehlikelere karşı yapılması gerekenler anlatılırken, eğitmenler bu tür olaylar karşısında kurumlar arası koordinasyonun büyük önem taşıdığını belirttiler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@