AK Parti ilçelerde yol seferberliği başlattı!

AK Parti'nin dış ilçelerden sorumlu Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, ilçelere yapılacak olan asfalt yatırımına yönelik müjdeyi açıkladı.

ESKİŞEHİR 20.08.2021, 13:01 21.08.2021, 13:56
AK Parti ilçelerde yol seferberliği başlattı!

Prof. Dr. Emine Nur Günay, "sürdürülebilir kırsal kalkınma hedefiyle yaptığımız çalışmaların sonuçlarını almaya devam ediyoruz. İlçe ziyaretlerimizde vatandaşlarımız en çok yolların bozuk olduğundan şikayet ediyor. Yerel çözümler üretmek adına Çifteler Belediye Başkanımız Kadir Bıyık’ın tarafıma ilettiği ilçemizdeki üretim projesini hayata geçirmek üzere Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’e projeyi anlatmıştık. Bu proje ile Çifteler Belediyesinin asfalt üretim tesislerinde üretim yapılması, ihtiyacı olan ilçelerimizin merkez ve köylerinin yollarının yapılması hedefleniyor. Bakanlığımız tarafından desteklenen bu proje için hibe başvurumuz onaylandı ve protokoller imzalandı" dedi.

3 BUÇUK MİLYON LİRALIK HİBE

Protokole ilişkin detayları da paylaşan Prof. Dr. Günay, "Beylikova'ya 100 ton Bitüm, Günyüzü'ne 100 ton Bitüm, Çifteler'e 150 ton Bitüm, Sarıcakaya'ya 100 ton Bitüm, Sivrihisar'a 150 ton Bitüm ve İnönü'ye 100 ton Bitüm malzeme verildi. ilçelere verilen malzemenin yaklaşık değeri 3 milyon 500 bin TL. Bu daha başlangıç, aşama aşama ihtiyaç kapsamında bakanlığımızın malzeme desteği ile yol yapım projemize devam edeceğiz” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI YEREL ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

Yapılacak çalışmayla, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki alanlardaki eksiklerin giderilmesinin amaçladığının altını çizen Günay, şu ifadelere yer verdi: "Çifteler Belediyesine ait asfaltı, plenti ve diğer ekipmanlar olduğu için alınan malzemeleri ilçelere uygulayacak olması ise Cumhur İttifakının birlik ve yardımlaşma içinde ilçelerimize hizmet götürüyor olmasının en büyük örneğidir. İlçelerimiz ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın mağdur edilmesine izin veremeyiz. O nedenle konuya çözüm odaklı yaklaşarak bu projeyi hayata geçirdik. Enerji Bakanımız Sayın Dönmez’e ve ekibine verdiği destek, Belediye Başkanımız Sayın Bıyık’a üretimi odak alan yaklaşımı ve özverisi için teşekkür ediyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@