AK Partili Günay'dan o köylere sosyal tesis müjdesi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Dereyalak, Erenköy, Kümbet, Akpınar ve Esnemez köylerini ziyaret etti.

ESKİŞEHİR 29.08.2022, 13:19
AK Partili Günay'dan o köylere sosyal tesis müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurmuş olduğu kapalı köy okullarının yeniden imar edilerek köy yaşam merkezlerinin oluşturulması kapsamında Günay ilk ziyaretini yaptı. Günay, “Prof.Dr. Nabi Avcı 23 Ağustos’da şehrimiz için bir müjde vermiş ve ‘Köy Yaşam Merkezleri’ köylerimizin kalbi olacak demişti. Kapalı köy okullarının tarandığını, öncelikle 12 okulumuzda Köy Yaşam Merkezi açılması planlandığını belirtmişti. Bugün Dereyalak Köyünde yapılacak olan köy okulumuzun ihalesi tamamlandı. Geleceğimizin emanetçisi çocuklarımıza ve gençlerimize Sayın Cumhurbaşkanımızın hediyesidir. Hayırlı Uğurlu olsun“ dedi. 

KÜMBET AKPINAR SOSYAL TESİS MÜJDESİ 

Erenköy ve Kümbet Akpınar köylerinde muhtar ve köy halkı ile kahvehanelerde bir araya gelen Günay ve Bozkurt bu köylerinde daha önceden İnönü Belediyesince tespit edilen ihtiyacına binaen sosyal tesis müjdesi ile gitti. Kadir Bozkurt ve Günay yapılacak olan Sosyal Tesis Alan incelemesinde bulundu. Kadir Bozkurt, “Her biri yaklaşık 4 milyon olan iki yatırımın toplam maliyeti 8 milyon değerindedir. İhaleleri tamamlanan sosyal tesislerin yapımına Kümbet Akpınar’da 29 Ağustos 2022 tarihi itibariyle başlanacak” açıklamasında bulundu. Prof. Günay, “Hizmet ile mükellef olduğumuzu bildiğimiz bir belediye başkanımız ile çalışmak bizler için büyük bir şans. Yerel yönetim ile Hükümetimizin işbirliği ile sonuçlanan projelerimizin sonuçları ortada. Ancak kırsal alanda hükümetimizin icraatlarını kapsayan alanlar farklı, büyükşehir belediyesinin hizmet konuları farklı. Hükümetimizin hizmet alanına giren konuları ilgili bakanlarımıza iletiyoruz. Büyükşehire ait konuları vatandaşlarımız Büyükşehir belediyesine iletmeleri gerekir. Bu alanların neler olduğunu açıkladık” dedi. 

TAZİYE ZİYARETLERİNDE BULUNDULAR 

Babasını kaybeden Kümbet Yeniköy Muhtarı İzzet Şahin’i iş yerinde ziyaret ederek baş sağlığı dileklerini ilettiker. Daha sonra İnönü’ye geçerek yakın zamanda babasını kaybeden AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Neşe Günel’e taziye ziyaretinde bulundular. 

GELENEKSEL HALISAHA TUNUVASINA KATILDI 

Geleneksel hale gelen halı saha turnuvalarına bu senede devam edilmiş. İnönü ilçesine ait 14 takım katılmıştır.Bugün final maçlarına katılan Oklubalı Gençlik Spor ile Çetmar maçının sonunda Oklubalı Gençlik Sporşampiyon olmuştur. Günay, “bugüne kadar centilmence yapılan tüm müsabakalara katılan takımlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@