banner194

AK Partili Günay'dan üç ilçe için doğalgaz müjdesi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Günyüzü, Han ve Seyitgazi'ye de doğalgaz geleceğinin müjdesini verdi...

ESKİŞEHİR 04.07.2022, 11:38 04.07.2022, 18:36
AK Partili Günay'dan üç ilçe için doğalgaz müjdesi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir ilçeleri ile alakalı başlayan, devam eden ve sonuçlanan projeler ile alakalı kamuoyunu bilgilendirdi. Prof. Dr. Günay, “Çok uzun zamandır ‘sürdürülebilir kırsal kalkınma’ başlığı altında her ilçemiz için farklı alanlarda oluşan talep ve önerileri projelendiriyor ve gerekli kurum, kuruluşlar, bakanlıklar nezdinde takip ediyoruz. Bunu da çok sistematik bir şekilde yapıyoruz. Özellikle altyapı projeleri gibi zaman içerisine yayılan konular için yine belirli aralıklarla güncellemeleri aldığımız ve ilgili kurumlar ile iletişimi koparmadan bunları takip ettiğimiz bir sistemimiz var. Sürecini titizlik ile takip ettiğimiz yüzlerce projeyi sonuçlandırdık. Bunların toplam tutarları bir buçuk milyar Türk Lirası’ na yaklaştı. Gelişmeleri kamuoyu ile her zaman paylaşıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. 

DEVAM EDEN ÖNEMLİ PROJELERİMİZDEN DOĞALGAZ 

Sürece yayılan projelerde hem alanda hem de ilgili kurumlarla takibin çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Günay, “Şehrimize değer katacak bazı büyük projeler sürece yayılan projeler. Bunlardan biri dış ilçelerimize doğal gaz erişiminin sağlanması. 2015’te göreve geldiğimde dört ilçemizin, Çifteler, Mahmudiye, Alpu, ve Beylikova’nın doğal gaz altyapıları bitmiş, gaz arzı 2016 yılında gerçekleşmişti. Sivrihisar’a 2018 yılında doğal gaz geldi. Bakanımız Sayın Nabi Avcı başta olmak üzere emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ederim. 2017’den itibaren Mihalıççık ilçemizin doğal gaz projesini gerçekleştirmek için çalıştık. Bazı ilçelerimizin mesafesi nedeniyle yaşanan sorunlar 2018 Mart ayında Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildi, kendisinin talimatları ile sorun çözüldü. 2018’den itibaren de dış ilçelerden sorumlu koordinatör milletvekili olarak kalan tüm ilçelerimiz için ilgili mercilerle iletişimdeyiz. 2020 yılında Mihalıççık ilçemiz de doğal gaza kavuştu. Sarıcakaya ve Mihalgazi 2021 yılının sonuna doğru doğalgazı kullanmaya başladı. 2022 Ağustos ayında başlayacak çalışmalarla iki ilçenin merkez mahalleleri de doğalgaza kavuşmuş olacak’’ Şeklinde konuştu. 

SIRADA GÜNYÜZÜ, HAN, SEYİTGAZİ VAR 

Geriye kalan Günyüzü, Han ve Seyitgazi ilçelerinin kaldığını belirten Günay “Kalan üç ilçemiz ile ilgili olarak çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. 21 Nisan 2022 tarihinde Günyüzü Belediye Başkanımız Menderes Durgut ile EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile görüştük. Günyüzü’nü en kısa zamanda doğalgaza kavuşturmak için istişarede bulunduk. Günyüzü ilçemizi yapılan görüşmeler sonucunda yatırım programına dahil ettirdik. 2022 yılında çalışmaların başlanacağı sözünü aldık. Sayın Başkan da 2022-2026 yılları arası doğal gaz genişletme yatırımlarının belirlenmesi çalışması kapsamında, Eskişehir ilinde henüz doğal gaz verilmemiş ilçeler hakkında teknik ve ekonomik açılardan yapılan çalışmaların son halini şu şekilde paylaştı: Günyüzü 2023, Han 2023 ve Seyitgazi 2026 tarihinde doğalgaza erişmiş olacak bilgisini paylaştı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’ in de bilgisi dahilinde projelerin gerçeklemesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Han ve Seyitgazi ilçelerimizin de fizibilite ve bütçe çalışmalarının devam ediyor.” 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@