AK Partili Günay: Hedef, Yunus'un dünyada tanıtımı!

AK Partili Emine Nur Günay, Eskişehir Valiliği himayesinde 'Olgunlaşma Enstitüleri Eskişehir' tarafından hazırlanan serginin İstanbul’daki açılışına katıldı.

ESKİŞEHİR 15.12.2021, 13:15 15.12.2021, 13:26
AK Partili Günay: Hedef, Yunus'un dünyada tanıtımı!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunus Emrenin bir torunu olarak, vefatının 700. Yılında burada hep birlikte kendisini saygı ve rahmetle anmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Sebahattin Eyüboğlunun Yunus Emreyi selamlamasının Yunus Emreyi anlamak için önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Selam olsun Anadolunun orta yerinden, Türkiye halkının bağrından dünyaya seslenmiş olan Yunus Emreye, halkı seven halkın sevgilisi olmuş Yunus Emreye, Halkın ağzından konuşmuş ve halkı kendi ağzından konuşturmuş Yunus Emreye, sevgiyi, insanlığı yücelten, insanlığa, sevgiye indiren Yunus Emreye. Yüreğini, düşüncesini, ezenlere karşı, ezilenlerden yana koymuşYunus Emre'ye; İnsanları birliğe, dirliğe, doğruluğa, barışa çağıran, yaşamayı seven, ama ölümden korkmayan Yunus Emre'ye; İşte bu sözleri Yunusu biraz anlamamıza yardımcı oluyor" dedi. 

ESKİŞEHİR’İN DEĞERİ YUNUSA, MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ İSTANBUL'DAN SELAM

Yunus Emrenin, şehrin önemli bir değeri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Günay, ‘’Yunus bizim değerimiz ve Yunusun savunduğu değerler bugün hala bizlere yol gösteren yaşam rehberi olmaya devam ediyor. Bizler bu değerleri yaşamaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Bugün İstanbulda 7 İklim 7 Coğrafyada 'Bizim Yunus'a Vefa Sergisini açıyoruz. Eskişehirin değeri Yunusa, medeniyetlerin beşiği İstanbuldan bir selam gönderiyoruz. Sergi 7 iklim, 7 bölgede bugün İstanbulda yakında son olarak Ankarada olacak. Bu değerli serginin gerçekleşmesini sağlayan Eskişehir Valiliği’ne, emeklerini sanat eserlerine dönüştüren Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu. 

HEDEF ULUSLARARASI ALANDA TANITIM

Prof. Dr. Günay, Yunus Emrenin evrensel bir değer olduğunun da altını çizerek, "Yunus Emrenin felsefesi dünyanın şu anda içinde olduğu durumda özellikle benimsemesi gereken bir felsefe. Yunus Emre bizim evrensel bir değerimiz. Bu sergi 7 iklim 7 bölge gezdi. Bugün burada İstanbulda ve en son da Ankarada ziyaretçiler ile buluşacak. Bundan sonrası için artık uluslararası anlamda Yunus Emreyi tanıtmak ve felsefesini farklı coğrafyalarda da anlatmak" ifadelerine yer verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@