AK Partili Günay kadın girişimcilerle buluştu

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, kadın girişimcileri ziyaret etmeye devam ediyor...

ESKİŞEHİR 02.11.2022, 17:26
AK Partili Günay kadın girişimcilerle buluştu

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, kadın girişimcileri ziyaret etmeye devam ediyor. Prof. Dr. Günay, girişimcileri tek tek ziyaret ederek işleri hakkında bilgi aldı.

KADINLARIN TİCARETİN İÇİNDE OLMASINDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Çağla Kuruyemiş’ te Mehtap Hanım’ı ziyaret eden Günay, ‘’Kapsayıcı Büyüme Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve KOSGEB iş birliği ile Fikrim Geleceğim Programı ile Kadın Girişimcilik Eğitimi almış. Eğitim tamamlandıktan sonra iş fikrini hayata geçiren Mehtap Hanımı iş yerini ilk açtığı zamanda ziyaret etmiştim. Şu an hala aynı sektörde daha geniş ürün yelpazesi ile çalışmaya devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde tüm zorluklara rağmen girişimini devam ettirmiş. Eşi Yasin Bey’in de desteği ile hayalini gerçekleştiren ve 5 senedir işletmesini başarı ile ileri taşıyan Mehtap Hanımı tebrik ediyorum. Sizlerin örnek olması çok önemli. Kadınlarımızın ticaretin bu kadar içinde olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

İŞİNE AŞIK BİR KADIN

Porsuk Kültür Sanat Dergisi’nde Ezgi Sarıkaya’yı ziyaret eden Prof. Dr. Günay ‘’Porsuk Kültür, 2018 Ocak ayında okuyucularla öncelikle internet üzerinden buluşmaya başlayan ve çok geçmeden 2018 Mayıs ayında ise basılı olarak yayın hayatına geçen Eskişehir’in tek kültür-sanat dergisi. Porsuk Kültür, Haziran 2019 tarihi itibari ile de Eskişehir’in tek yayınevi olma unvanını elinde bulunduruyor. Ezgi Hanım, Kapsayıcı Büyüme Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve KOSGEB iş birliği ile Fikrim Geleceğim Programı ile Kadın Girişimcilik Eğitimi aldıktan sonra dergiyi açmış. Kendisi çalıştığı alanda uzman ve işine çok aşık bir kadın. Eskişehir için yapabileceğimin en iyisi buydu ve bende bunu yaptım Vekilim dedi. Porsuk Kültür Dergisinin yanı sıra kitapları da var. Eskişehir gibi kültür ve sanata duyarlı olan bir şehirde kadın olarak böyle bir işe imza atmanız çok değerli ve önemli, sizleri tebrik ediyorum. Dergiye abone oldum, her sayısını keyifle takip ediyorum. Kitaplarının da hepsini aldım, okumaya devam ediyorum" dedi.

GİRİŞİMCİLİKTE ESNEK OLMAK

Fesleğen Ajans kurucusu Reyhan Tok’u ziyaret eden Prof. Dr. Günay, ‘’Kapsayıcı Büyüme Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve KOSGEB iş birliği ile Fikrim Geleceğim Programı ile Kadın Girişimcilik Eğitimi almış.Kadın girişimci olarak kurmuş olduğu ajans devam edememiş. Şu anda ahşap ürünleri boyama ve hayvanlar için evde kullanabilecekleri oyun alanları ve oyun malzemeleri yapıyor. Ticarette esneklik ve dönemsel fırsatları görebilmek çok önemli. Reyhn Hanımın yeni iş kolunda başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLİKTE BİR BAŞARI HİKAYESİ

Feriha Ertorun’ u ziyaret eden Prof. Dr. Günay ‘’Sengrun 1997 yılında Belçika’da kurulan Sengert BVBA’nın Türkiye iştiraki olarak 2018 yılında kurulmuş. 21 yıllık tecrübesi ile sektöründe kadın girişimci olarak kuran Feriha Ertorun’ un başarı hikayesi olarak devam ediyor. Zemin kaplama sektöründe yenilikçi bir yaklaşım olarak epoksi ve poliüretan zemin kaplama kültürünü Belçika’nın yanı sıra Türkiye’de de tanıtmak ve tüketiciler ile buluşturmak için Türkiye’de üretim yapıyorlar. Zemin uygulamalarında hem iç mekan hem de dış mekanda taş, kum gibi doğal ve işlem görmüş ürünleri kullanıyorlar, sıfır atık sistemi içinde yenilikçi, sağlıklı ve doğa ile uyumlu ürünler üretiyorlar. Feriha Hanımın bir özelliği de Eskişehir’deki ilk kadın müteahhit olması.  Kendisine ve eşine başarılarının devamını dilerim" dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@