Azerbaycanlılar Derneği'nden Zafer Kardeşliği etkinliği

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından, Azerbaycan Diasporu Destek Fonu’nun desteğiyle Eskişehir’ de ‘‘Zafer Kardeşliği’’ etkinliği düzenlendi.

ESKİŞEHİR 27.09.2021, 11:29
Azerbaycanlılar Derneği'nden Zafer Kardeşliği etkinliği

Eskişehir Azerbaycan Derneği Başkanı Cavid Aydın, Lidya Park’ta düzenlenen etkinlikte konukları karşıladı ve etkinliğin açıldığını bildirdi. 

Azerbaycan’ın İstanbul Konsolosu Anar Akundov, ‘kardeş Türkiye’nin vatanseverlik savaşındaki büyük desteğini ve şehitlerimizin kanının yerde kalmadığını’ anlattı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal etkinliğe katıldı ve katılımcıları selamlayarak, ‘’iki devlet ve bir millet olan Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin bir ömür boyu sürmesini’’ diledi. Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ise, Azerbaycan - Türkiye ilişkilerine değinerek, ‘daha büyük zaferlere birlikte ilerleyebileceğimizden’ bahsetti. 

Etkinlikte konuklara; Azerbaycan milli yemekleri ve tatlıları tanıtıldı, millî müzikler çalındı ve Azerbaycan dansı gösterildi. Aynı zamanda Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’ne, destekleri ve iş birlikleri için teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketin sahipleri arasında gazeteci Hüseyin Güven, Es TV Genel Yayın Direktörü Soner Yüksel adına Kerem Akyıl, işadamları Azir Karagöz, Ayhan Sezer, Durmuş Calp, İbrahim Eldem, avukat Afşin Çalışıcı, Alpata Otomativ Şube Müdürü Ramis Tunca, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yüksek Makine Mühendisi Erkan Bursalı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Eskişehir TÜRKAV Başkanı Hasan Sezer etkinliğe katıldılar. 

Unutulmamalıdır ki; Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği, 2010 yılında kurulmuştur. Asıl amacı, Azerbaycan gerçeklerini dünyaya aktarmak olan dernek, bugüne kadar Azerbaycan tarihini ve kültürünü tanıtan yüzlerce projeyi hayata geçirmiştir. 

saglisolluhbaer.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@