Azerbaycanlılardan bağımsızlık kutlaması

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 105. yılı nedeniyle görkemli bir gece düzenlendi.

ESKİŞEHİR 30.05.2023, 11:56
Azerbaycanlılardan bağımsızlık kutlaması

Açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın 1918 yılında Türk İslam dünyasında ilk kurulan Azerbaycan Cumhuriyetinden ve demokrasi anlayışından bahsetti.

Cumhuriyetin sovyet işgali sonrası Cumhuriyetçilerin vatandan uzakta Azerbaycan için mücadelelerine devam ettiğini söyledi. Dernek Başkanı derneğin faaliyetlerinde aktif olan gençlere teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra Azerbaycanlı ailenin çocuğu Berat Çamlıca "Azerbaycan" şiirini seslendirdi. Gecede Turan müzik grubu ve solist, Opera Sanatçısı aynı zamanda Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Fidan Huseynova Sahne aldı.

Eskişehirde Kardeş ülke Azerbaycan'ı tanıtma projesi gerçekleştiren Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi öğrencileri programa misafir olarak davet edildi. Programda Dernek Başkan Yardımcısı Sirac Yaguboğlu Azerbaycan Cumhuriyeti hakkında konuşma yaptı. Ayrıca Opera Sanatçısı Fidan Huseynova'ya ve Üç Çizgi program moderatörü Gülgün Abbasbeyli'ye plaket takdim etti. Azerbaycan Cumhuriyeti 105. Yıl kutlama programı müzik ve eğlenceyle devam etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@