Başıboş köpekler en büyük sorun

Alanönü Mahalle Muhtarı Musa Yeler, Eskişehir İlk Haber ve Sağlı Sollu Haber'e konuştu. Yeler, yaptığı açıklamada mahallesindeki başıboş köpek sorununa değindi.

ESKİŞEHİR 11.03.2024, 11:22 11.03.2024, 11:33
Başıboş köpekler en büyük sorun

MUHABİR-YÜKSEL GAZİ YUMLU

Alanönü Mahalle Muhtarı Musa Yeler yaptığı açıklamada mahallesindeki başıboş köpek sorununa değindi. Muhtar Yeler, “Odunpazarı Belediyesi her konuda sağ olsun yardımcı oluyor. Ama başıboş köpek konusunda bir şey yapamıyor. Alıyor, tedavi ediyor, kısırlaştırıyor sonra aldığı yere bırakıyor. Çünkü yasa böyle emrediyor, belediye ne yapsın? En büyük sorunumuz bu. Bugün hakikaten Türkiye genelinde böyle bir sorun var” diye konuştu. İşte söyleşinin devamı...

Bu muhtarlık süreciniz içinde Alanönü Mahallesi'nde ne gibi çalışmalar için ses oldunuz?

MUSA YELER: Ali Rıza Efendi Bulvarı’nı açtık. Çift yol yaptırdık. Süleyman Çakır parkını temizledik, yaptırdık. Sokakları yaptırıyoruz. Su dolum makinası getirttirdik. Bankamatikleri getirttirdik. Elimizden geldiğince mahallemize hizmet ediyoruz. Mahallemiz eski Alanönü, yeni Alanönü olarak iki bölümdür. Eski Alanönü perşembe pazarından bu tarafta, site zaten çoğunluğu. Bir de burası askeri bölgede, yeni Alanönü. Gömece lojmanları da bize bağlı askeri olarak. İki tane ortaokulumuz, bir tane ilkokulumuz var. Atatürk Lisesi yakın. Mahallemizin bir sıkıntısı yok. Ulaşımımız da çok iyi. Tekrar adayım. Daha güzel şeyler yapacağız umarım.

Şu an devam etmekte olan projeler var mı?

KAPALI PAZAR BEKLENTİSİ

MUSA YELER: Şu anda kentsel dönüşüm projemiz var. Tek katlı atıl binalarımız var onlarla uğraşıyoruz. Fakat onlar da çok zor. TOKİ aldı o yerleri ama o da giremiyor çünkü mirasçıları çok. Bizim mahallemiz çok eski olduğu için bazı yerlerde 40-50 tane miras çıkıyor. Bundan dolayı kentsel dönüşümü yapamıyoruz, o sıkıntı var. Şu anda kapalı Pazar yeri yapacağımız bir yer var. Belediye yaparsa orada kapalı pazar yapacağız. Çok güzel olacak.

Belediyeye ilettiğiniz her sorundan çözüm alabiliyor musunuz?

MUSA YELER: Tabii, yardımcı oluyorlar. Yalnız bir şey de olamıyor, köpeklerde. Köpeklerle ne belediye ne kaymakamlık ne valilik ilgilenmiyor. En büyük sorunumuz bu. Bir şey yapamıyorlar ki, ancak kısırlaştırıp geri getiriyor. Yasa böyle emrediyor. Bugün hakikaten Türkiye genelinde, sadece bizde değil, böyle bir sorun var. Bazen köpekler öyle haylaz oluyor ki... Biz de vatandaşa olur olmadık yere yiyecek atmamalarını söylüyoruz. 

Peki, sizce bu köpek sorunu nasıl çözülebilir?

‘DEVLET ADIM ATSIN BİZ HAZIRIZ’

MUSA YELER: Bir yer yapılacak, şehir dışında büyük bir yer. Oranın bakımı için de biz bağış toplayalım, bizleri yönlendirsinler. Yapacakları şey budur. Köpek sorunu çok çabuk hallolur. Şehir dışına tel örgüden büyük bir yer yapsınlar. İçine köpek kulübeleri yapsınlar. Bizlere de desinler ki arkadaş buraya yiyecek içecek lazım. Biz toplarız halktan. Kapı kapı gezer, toplar, hallederiz. Bunu çözümü böyle olur, başka türlü hallolmaz. Yani aslında belediye, kaymakamlık, valilik bu konuda bir adım atsa biz muhtarlar olarak bağış toplarız.

Köpek sorunundan başka kronik bir sorununuz var mı?

ESKİ’DEN DERT YANDI

MUSA YELER: Kronik sorunumuz, kenar mahalle olduğumuz için kaldırımlar ve asfaltlar biraz sıkıntılı. Bu sorunu belediyeye iletiyoruz ama tabii oradan da çözüm gelmiyor. Neden? Çünkü ESKİ geliyor yolu kazıyor, boruyu patlatıyor. Yani belediyede de suç bulamam. Yeni yerleşim yerlerinde bir sorun yok. Bizim eski yerleşim yerlerinde su fazla tazyikli geldiği zaman boruyu patlatıyor. Ondan sonra ESKİ geliyor, orayı kazıyor derken asfaltlar parça parça oluyor. Bu boru patlamalarına anında çözüm alıyoruz, geliyorlar ama dediğim gibi asfaltlar bozuluyor.

Sizce Kazım Kurt nasıl bir başkan?

‘PARTİ ALGISI GÜTMEM’

MUSA YELER: Kazım kurt çok iyi niyetli, iyi bir insan. Bizim için bir sıkıntı yok. Her zaman iletişimimiz var. Gelir görüşürüz. Kendisiyle eskiden beri tanışıklığımız var. Hangi parti gelirse gelsin benim bir sorunum olmaz. Ben parti algısı gütmem, işimi yaparım. Partiyle ilgim olmaz. Ben muhtar olarak kapımdan giren insana hizmet etmek mecburiyetindeyim.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@