banner298

banner194

Başkan Güler medikal sektörünün sorunlarına değindi

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, medikal sektöründe faaliyet gösteren üyelerle bir araya gelerek, sektörün sorunlarını dinledi.

ESKİŞEHİR 15.09.2021, 14:45
Başkan Güler medikal sektörünün sorunlarına değindi

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sorunlarını ve taleplerini değerlendirme üzere medikal sektöründeki üyelerle bir araya geldi. 15 Eylül Çarşamba günü ETO’da gerçekleşen toplantıya medikal sektöründe faaliyet gösteren ETO Meclis Üyesi Lokman Can ve sektör temsilcileri katıldı. Üyeler toplantıda kamu ile iş yapan firmaların alacaklarının ödenmediğini belirterek, medikal firmalarının iş yapamaz duruma geldiğini aktardılar. 

Firmalar alacaklarını tahsil edemedikleri için zor durumda 

Sektördeki firmaların neredeyse 18 aya yakındır kamudan ödeme alamadıklarını belirten ETO üyeleri, medikal firmalarının bu yükün altından kalkmasının mümkün olmadığının altını çizdiler. Geçtiğimiz yıllarda da buna benzer sıkıntıların yaşandığını dile getiren ETO üyeleri, firmaların çalışanlarına, bankalara, kurum ve kuruluşlara ödemeleri olduğunu ve kamudan alacaklarını tahsil edemedikleri için bu yükümlülüklerini yerine getiremediğine dikkat çektiler. 

Medikal sektöründeki üyelerimiz mağduriyet yaşıyor 

Toplantıda üyelerin yaşadıkları sıkıntılar hakkında detaylı olarak bilgi alan ETO Başkanı Metin Güler, medikal sektöründe faaliyet gösteren ilaç dışı tıbbi malzeme, protez, ortez, laboratuvar ya da sarf malzemeleri tedarik etmekle sorumlu medikal sektörünün yaşadıkları mağduriyetin farkında olduklarını ve sorunun çözümü için çaba gösterdiklerini kaydetti. ETO’nun ilgili sektörde 340 üyesinin bulunduğunu hatırlatan Güler, medikal sektöründeki üyelerin kamu alacağı sorununu çözmek için TOBB başta olmak üzere Türkiye’deki tüm odalarla temasa geçtiklerini kaydetti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@