banner298

banner194

Başkan Haydar Çorum: Turizm hareketi ilçelere de yayılmalı!

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Odunpazarı Kent Konseyi’ni ziyaret etti, son genel kurulda tekrar başkan seçilen İsmail Kumru ile görüştü.

ESKİŞEHİR 15.11.2021, 14:25 15.11.2021, 14:32
Başkan Haydar Çorum: Turizm hareketi ilçelere de yayılmalı!

Başkan Çorum, Odunpazarı Kent Konseyi’nin çalışmalarını takip ettiklerini dile getirerek, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Odunpazarı Kent Konseyi 9.Genel Kurulunda oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçilen İsmail Kumru’ya ve Yürütme Kuruluna yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

Başkan Çorum, Eskişehir’in  son yıllarda Türkiye’de turizm açısından çok önemli bir kent haline geldiğini belirterek, bu turizm hareketinin Eskişehir’in ilçelerine ve kırsala da yayılması gerektiğini, Mihalıççık Belediyesi olarak kente gelen turistlerin ilgisini Sündiken Dağlarının, Gürleyik şelalesinin, Türk Halk şairlerinin öncüsü olan Yunusemre’nin mezarının bulunduğu Mihalıççık’a çekmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Çorum ayrıca kente şehir dışı ve yurt dışından gelen turistlerin yanı sıra Eskişehir’de yaşayan bir çok vatandaşın Mihalıççık’ın tarihi ve doğal alanlarını henüz keşfetmediğini, Yunusemre’nin şehri Eskişehir’de yaşayan vatandaşları ilçelerinde misafir etmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ise Türkiye ve dünyanın iklim kriziyle mücadele verdiği  bu dönemde kırsalın önemini her fırsatta vurguladıklarını ve Odunpazarı Kent Konseyi olarak gerçekleştirdikleri proje ve farkındalık çalışmalarıyla önümüzdeki dönemde de kırsala destek olmak için mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Kumru ziyareti için Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’a teşekkür ederek, önümüzdeki günlerde birlikte kırsala ve Eskişehir’in en önemli değerlerinden olan Yunusemre’ye yönelik projeler gerçekleştirmek için iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@