Başkan Kazım Kurt: Kadınlar başımızın tacı!

Kadınlar, Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen yılbaşı kutlamasında buluştu... Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı kutlamalarda, Eskişehir’in sevilen seslerinden Mesut Girgin konser verdi...

ESKİŞEHİR 28.12.2021, 12:48
Başkan Kazım Kurt: Kadınlar başımızın tacı!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı” sloganıyla yeni yılı kadınlarla birlikte kutluyor. Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri öncülüğünde gerçekleştirilen yılbaşı kutlaması, 2 gün sürecek.  

Etkinliklerin ilk gününde Selami Vardar, Aydın Arat, Emek, Amigo Orhan, Sezai Aksoy, Türkan Saylan, Hüsamettin Cindoruk, Ayşe Tuba Arslan, Karapınar ve Orhangazi Halk Merkezlerinden atölye katılımcıları ile Yörükkırka Mahalle Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu yaklaşık 900 kadın katıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile Cunudiye Mahalle Muhtarı Sevil Ata, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Sevgi Doğan, Ihlamurkent Mahalle Muhtarı Birsen Canbaz, Vişnelik Mahalle Muhtarı Meriç Güney, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik, Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Gül Karausta’nın yer aldığı yılbaşı kutlamasında kadınlar, gönüllerince eğlendi.  

“YENİ YIL HERKESE BAŞARI, SEVGİ, BARIŞ VE KARDEŞLİK GETİRSİN”

Etkinlikte konuşan Başkan Kurt, kutlamalara katılan kadınlara teşekkür etti. Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine geldiği günden beri ‘Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı’ için çalıştıklarını söyleyen Başkan Kurt, “Kadınlar baş tacımız” diye konuştu. Yeni yılın herkese başarı, sevgi, barış ve kardeşlik getirmesini dileyen Başkan Kurt, buna herkesin çok ihtiyacı olduğunu ifade etti. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle sürdürdü: “Türkiye, pandemi sürecinde sosyal devlet olmazsa insanların yaşamının gerçekten zor olduğunu gördü. Yaşlılarımız, yalnızlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Bunu, belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile aşmaya çalıştık. Gerek halk merkezlerimizde, gerek Aşevimizde ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzde kurduğumuz bazı işletmelerle hemşehrilerimize yardım etmeye, destek olmaya çalıştık. Sanırım, bu işi de başardık. Çünkü bölgemizde çok büyük bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Umarım ve dilerim ki, önümüzdeki günler çok daha iyi olur. Güzel, sağlıklı günler olur.” Başkan Kurt, konuşmasının ardından kadınlara, 2019 yılından günümüze kadar Odunpazarı Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların yer aldığı bir sunum yaptı. 

MESUT GİRGİN COŞTURDU

Başkan Kurt’un sunumunun ardından sahneye Mesut Girgin çıktı. Girgin, söyledi şarkı ve türkülerle kadınları mest ederken, kadınlar Girgin’in söylediği şarkılara hep birlikte eşlik etti. Girgin’in söylediği hareketli şarkılara dansları ve oyunları ile eşlik eden kadınları Başkan Kurt yalnız bırakmadı. Bir süre Başkan Kurt ile oyunlar oynayan kadınlar, sonra Girgin’in söylediği halay şarkıları ile hep birlikte halay çekti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@