banner298

banner194

Başkan Küpeli: Geleceğe pozitif bakmak istiyoruz!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ESKİŞEHİR 31.12.2021, 15:18
Başkan Küpeli: Geleceğe pozitif bakmak istiyoruz!

Zor bir yılı geride bıraktıklarını aktaran Başkan Küpeli, “Pandeminin etkisini gösterdiği Mart 2020’den bugüne Türkiye ekonomisini açık ve net bir şekilde sanayi sektörümüz sırtladı. 2021 yılında en büyük yükü taşıyan, istihdamı artıran kesim yine sanayi kesimi oldu. Ancak döviz kurlarındaki dalgalanmalar, faizdeki son gelişmeler, yüksek maliyet ve likiditeye ulaşma imkanının zorlaşması sektörümüzü olumsuz anlamda çok ciddi oranda etkilemiştir. Son dönemde uzun vadeli krediye sanayicilerimizin ulaşamaması yanı sıra bankaların faiz oranlarını yüzde 35 ila yüzde 40 gibi rakamlara yükseltmesi  biz sanayicileri rahatsız etmektedir. Sanayiciler olarak istikrar, geleceğe pozitif bakmak ve önümüzü görmek istiyoruz. 2022 yılından beklentimiz büyük. Kur seviyesinin aşağıya geldiği, enflasyonun düştüğü, üretim gücümüzün önündeki engellerin kalktığı, ülkemizin sanayinin gücüyle büyümeye devam ettiği bir yıl diliyoruz” diye konuştu.

'2021 yılında 163 yatırımcı bölgemize kazandırdık'

“Eskişehir OSB olarak şehrimiz ve ülkemiz için üretmeye devam ettik. Eskişehir OSB yönetimi olarak, daha iyi bir üretim ortamı sağlamak için yatırımlarımızı sürdürdük” diyen Küpeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir OSB’ye son yıllarda çok ciddi bir yatırımcı ilgisi var. Eskişehir OSB yönetimi olarak özellikle son 2 yıldır bölgemize ve şehrimize çok ciddi yatırımcı kazandırdık. 2021 verilerine baktığımızda firma sayımız 802’ye çıkmıştır. 2021 yılında 163 yatırımcıya 1 milyon 443 bin metrekare yer verilmiştir. Bu rakam son 15-16 yılın en yüksek arsa tahsis miktarıdır. 2021 yılında hayata geçirdiğimiz 2. KOBİ-OSB’de ise bugüne kadar 109 yatırımcıya 436 bin metrekarelik yer tahsisi yapılmıştır. Halen önemli yabancı ve yerli yatırımcılarla görüşmeler sürmektedir.”

'Sağlığın ve mutluluğun hakim olduğu bir yıl olsun'

Başkan Küpeli pandeminin etkisini hala gösterdiğini, 2022 yılında yeni bir kapanma olayının yaşanmaması için kurallara uyulması gerektiğini ifade ederek, “Ülkemizde ve ilimizde vaka sayılarında maalesef yeniden artış yaşanmaktadır. 2022 yılında üretimde herhangi bir aksamanın, kapanmaların yaşanmaması adına uyulması gereken maske, mesafe ve hijyen kurallarına lütfen uyalım. Şunu bilelim ki salgını yenmek elimizde. Pandemiye karşı elimizdeki en büyük silahımızın aşı olduğunu da unutmayalım. Bu vesileyle 2022 yılının başta şehrimize, Eskişehir OSB’deki tüm üyelerimiz ve çalışanlarımıza olmak üzere tüm dünyada huzurun, sağlığın ve mutluluğun hâkim olduğu, insanların geleceğe umutla baktığı bir yıl olmasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@