banner298

banner194

Başkan Küpeli: Türkiye’nin en büyük OSB’si haline geleceğiz

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nuri Ahmet Saraç, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti.

ESKİŞEHİR 09.09.2022, 12:28
Başkan Küpeli: Türkiye’nin en büyük OSB’si haline geleceğiz

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nuri Ahmet Saraç ile birlikte Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Başsavcı Yeldan ve Başsavcı Vekili Saraç’a Eskişehir OSB’de yürütülen çalışmalar, devam eden projeler ve yapılan yeni yatırımlar hakkında bilgiler verdi. 

Türkiye’nin en büyük OSB’si olacağız 

Eskişehir’in ülkenin en köklü sanayi şehirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Küpeli, “Ülkemizin en köklü sanayi şehirlerinden biri olan Eskişehir genelinde 900’ü aşkın sanayi kuruluşu bulunmakta olup, bu kuruluşlardaki toplam çalışan sayısı 68 bin civarında ve 2021 yılı ihracatları ise 4 milyar dolara yaklaşmıştır. Bölgemiz ise tüm bu sanayi potansiyelinin, yüzde 80’inin faaliyet gösterdiği ve üretim yaptığı en önemli üretim merkezidir. Ülkemizin en büyük ikinci OSB’si Eskişehir OSB olup, yakın zamanda planladığımız büyüme çalışmaları tamamlandığında toplam alanımızı aşamalar halinde 50 milyon metrekareye ulaşacak ve inşallah yine Türkiye’nin en büyük OSB’si haline geleceğiz” dedi. 

Devletimizin ve kolluk güçlerimizin yanındayız 

Başkan Küpeli’nin Eskişehir’in adli olaylar yönünden ülkemizin en güvenli şehirlerinden biri olduğunu, bu konuda adli sistemin ve kolluk güçlerinin etkin çalışması zamanında müdahalesi sayesinde güvenli bir şehirde yaşamanın ve üretmenin memnuniyetini duyduklarını belirterek, bu güvenli ve istikrarlı ortam yatırımcıların şehrimize tercih etmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Küpeli, “Siz güçlü olursanız biz evimizde can ve mal güvenliğimiz olduğu halde rahat uyuruz. Sizler çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz, devletimizin ve kolluk güçlerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu. 

Eskişehir’e hizmet vermek bizler için büyük bir mutluluk 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir OSB yönetiminin şehrin gelişimi ve kalkınması yürüttüğü çalışmaların çok değerli olduğunu söyledi. Eskişehir’de görev yapmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Yeldan, Eskişehir için hizmet eden tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliğine her zaman hazır olduklarını vurguladı. Başsavcı Yeldan, “Ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden birinde hizmet vermek bizler için büyük bir mutluluk, burada ülkemizin en güzide sanayi kuruluşları üretim yapıyorlar. Onlara güvenli bir ortam temin etmek, kamunun en önemli görevlerinden birisidir. Bazen istenmese de firmalarımız bazı adli olaylarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekse savcılığımız ve adli sistemimiz bu konuda titiz bir şekilde çalışıyorlar. Bizler kanun ve kurallar içinde yaşayan ve üreten vatandaşlarımızın daima yanında ve hizmetindeyiz” şeklinde konuştu. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nuri Ahmet Saraç ise Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli’ye ve yönetimine ev sahipliği için teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@