Başkan Kurt: İnsanlar birbine tahammül etmeli!

Eskişehir’de bulunan 20 il derneği tarafından oluşturulan Dost Dernekler Platformu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. İşte detay...

ESKİŞEHİR 12.11.2021, 12:12 12.11.2021, 12:21
Başkan Kurt: İnsanlar birbine tahammül etmeli!

Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Kurt, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Başkan Kurt, “Eskişehir Türkiye’nin gelişmiş illerinden biri. Ancak ortak iş üretme ihtimalimiz diğer illere göre daha düşük. Sanayi, bizde bireysel. Herkes işini çok iyi yapıyor olabilir, ama bu sistem sermayenin önde olduğu bir sistem. Atıl duran sermaye bir araya gelmeli ve ortak bir çalışma üretmeli” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’de bulunan 20 il derneği tarafından oluşturulan Dost Dernekler Platformu ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarete Dost Dernekler Platformu sözcüsü Ayhan Arslan ile çok sayıda platform üyesi katıldı. Dost Dernekler Platformu ile ilgili Başkan Kurt’a bilgi veren platform sözcüsü Ayhan Arslan, 20 il derneği ve kanaat önderinin bir araya gelerek bu platformu kurduğunu anlattı. “Bu şehirde yaşıyoruz, bu şehirde beraberiz, hizmet ediyoruz. Bu şehrin dinamikleriyiz, bu şehre katma değer veriyoruz. Hizmet edenlere destek olmak için bir araya geldik” diyen Arslan, konuk severliği için Başkan Kurt’a teşekkür etti.   

“BURADA ESKİŞEHİRLİLİK DUYGUSU OLUŞTU” 

“Birlikten kuvvet doğar” diyen Başkan Kurt, Dost Dernekler Plarformu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin kaynaşmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “İnsanların birbirine tahammül etmesi lazım. Birlikte yaşıyorsak, birlikte nefes alıyorsak ortak iş yapabilmeliyiz. Tebrik ediyorum. Keşke bütün gruplar, yan yana gelebilse. Eskişehir bu konuda avantajlı. Hem Eskişehir’in yerli halkı hem de Eskişehir’de yaşayanlar için etnik tutuculuk yok. Burada herkes göçmen, muhacir. Bir de Eskişehir gelişmiş, kültürlü bir şehir” dedi.

Eskişehir’de ‘Eskişehirlilik’ duygusunun oluştuğunu dile getiren Başkan Kurt, kimsenin de farklı bir cepheden bakmadığını söyledi. Bunun da Eskişehir’e büyük avantajlar sağladığını belirten Başkan Kurt, “Umarım, bu platform diğer oluşumlara da örnek olur ve farklı bir hava yaratır. Bir araya geliyoruz, sohbetler ediyoruz ama birlikte iş yapma konusunda sorunlar yaşıyoruz. Bunun da üstesinden gelirsek, daha fazla gelişiriz. Eskişehir Türkiye’nin gelişmiş illerinden biri. Ancak ortak iş üretme ihtimalimiz diğer illere göre daha düşük. Sanayi, bizde bireysel. Herkes işini çok iyi yapıyor olabilir, ama bu sistem sermayenin önde olduğu bir sistem. Atıl duran sermaye bir araya gelmeli ve ortak bir çalışma üretmeli” diye konuştu.

Dost Dernekler Platformu’na çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Kurt, ziyaretleri için platform sözcüsü Ayhan Arslan ve platform üyelerine teşekkür etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@