banner298

banner194

Başkan Taşel: Bu millet esareti hiçbir zaman kabul etmez

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, 30 Ağustos dolayısıyla bir konuşma yaptı.

ESKİŞEHİR 30.08.2021, 16:47
Başkan Taşel: Bu millet esareti hiçbir zaman kabul etmez

Recep Taşel yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"99 yıl önce bugün, toprakları işgal edilmiş, sefalet ve çaresizlik içinde yaşayan bir halkın; Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, Emperyalist işgale karşı, tam bağımsızlık adına yarattığı destansı bir direnişin ve zaferin adıdır 30 Ağustos

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelmesiyle ilk adımı atılan Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 30 Ağustos 1922’de başarıyla sonuçlanmasıyla düşmana son darbe vurulmuştur. 

Yokluk içinde küllerinden doğan Milli Mücadele, tarihte eşi benzeri olmayan bir zaferdir. 

İstiklal ve hürriyetimizi teslim alan işgal kuvvetleri 30 Ağustos tarihinden sonra bir kez daha görmüştür ki, bu millet esareti hiçbir zaman kabul etmez, edemez! 

Unutulmamalıdır ki milletimiz için bir ölüm fermanı olan Sevr antlaşması bu büyük zafer ile parçalanmış, yok edilmiştir. Ulu Önderimizin deyimiyle yeni Türk Devletinin, genç Türk Cumhuriyetinin temelleri Dumlupınar meydanında sağlamlaştırılmıştır. 

30 Ağustos Zaferiyle, hürriyetimizi ve istiklalimizi işgal kuvvetlerinin çizmesinin altından çıkartan ve Anadolu’yu yeniden bu millete memleket yapan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah Arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz. 

Ey Büyük Atatürk! Bizlerde senin kurduğun partinin birer neferleri olarak, ne pahasına olursa olsun bıraktığın emanete sahip çıkacağız!" 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@