Bayram Yumrukaya Sağlı Sollu Haber'de!

İş, sendika ve politik hayatın içerisinde yer alan Bayram Yumrukaya, Sağlı Sollu Haber ailesine katıldı.

ESKİŞEHİR 03.10.2021, 20:09 04.10.2021, 15:45
Bayram Yumrukaya Sağlı Sollu Haber'de!

Eskişehir'in iş yaşamında uzun yıllar yöneticilik ve sendikacılık yapan, politikaya ilgisiyle de bilinen Bayram Yumrukaya; yazı, yorum ve röportajlarıyla Sağlı Sollu Haber'de olacak.

Sağlı Sollu Haber ailesine katılan Bayram Yumrukaya'nın ilk yazısı, yarın...

Bayram Yumrukaya kimdir?

1964'te Mihalıççık ilçesinin Yalımkaya köyünde doğdu. İlkokulu Mihalıççık Sazak köyünde, Ortaokulu Alpu’da, Liseyi Eskişehir Atatürk lisesinde okudu. Başkent Üniversitesi’nde yaşam koçluğu eğitimi, Liderlik Okulu’nda siyaset koçluğu eğitimi aldı. 80’li yıllarda Tarım ve Orman işçileri sendikasında 5 yıl Eskişehir Şube sekreteri olarak çalıştı. Sendikacılık yaptığı yıllarda DSP’nin ilk kuruluş çalışmalarına katıldı, zaman zaman yerel gazetelerde iş hayatı ile ilgili yazılar kaleme aldı. 1989 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra özel bir şirkette Laborant olarak çalışmaya başladı. Daha sonra aynı şirkette işletme şefi, işletme müdür yardımcısı, satın alma müdürü, yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu danışmanı olarak 28 yıl çalıştı. Bu yıllarda 2 dönem Ankara’da bulunan Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Denetim Kurulu üyeliğine seçildi.

2017 itibariyle Yalımkaya Çevre Köyleri Derneği başkan yardımcılığı ve başkanlık görevlerinde bulundu. 2019 yerel seçimlerinde CHP Odunpazarı Belediyesi meclis üyesi adayı oldu. CHP’de kurultay delegeliği görevi de üstlendi.

Bayram Yumrukaya evli ve bir kız babasıdır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@