Bu adam Eskişehir'e bir şey diyor!

Eskişehir'de Donas markası nasıl doğdu? Eskişehirlilerin Donas'ı benimsemesinin nedeni ne? DNS Group Genel Müdürü Kenan Araz ne söyledi? İşte cevaplar...

ESKİŞEHİR 19.11.2022, 12:38 19.11.2022, 13:24
Bu adam Eskişehir'e bir şey diyor!

Eskişehirlilerin önemli bir anlayışı vardır. Beğendiği bir caddeyi, sokağı, siyasetçiyi, mekanı veya markayı öyle kolay kolay terk etmez. Sıkı sıkıya bağlanır. Ama anahtar kelime: Beğenmek! Eskişehirlilerin beğenme kriterleri öyle basit de değildir elbette. Eskişehirli, her şeyi ince eleyip sık dokur.

Yılmaz Büyükerşen, siyasetçi kimliğiyle vazgeçilmezler arasındadır.

Eskişehirspor, küçüklerin formasını terletmek istediği hayali, büyüklerin ise efsanesidir.

ETİ, Eskişehirlilerin neşesidir; öyle ki markette başka marka görüldüğünde o marka ETİ ürünlerinin arkasına saklanır. Öyle sever Eskişehirli ETİ’yi.

Eskişehirli Kalabak su tercih eder, Sarar giyer, Karakedi’de boza içer, helvasını Tanınmış Helvacı’dan yer, Adalar’da gezer…

ESKİŞEHİRLİLERİN ARTIK BİR MARKASI DAHA VAR

Eskişehirlilerin uzun yıllar boyunca denediği, incelediği ve sonunda beğenilesi olduğuna karar verip benimsediği bir marka daha var artık.

Donas!

2003 yılında Eskişehir’e ilk şubesini açan Donas’ın, bugün Eskişehir’de tam altı şubesi bulunuyor. Bu da gösteriyor ki, Donas, Eskişehirlilerin beğenisini kazanmış.

YILDA 10 MİLYONDAN FAZLA İNSANA HİZMET

Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğan bu lezzet, Türkiye’nin 32 ilinde 62 şube ile günlük 100 bin, yıllık ise 10 milyondan fazla kişiye hizmet veriyor. Bu anlamda yurt genelinde kabul gören bir marka olduğu söylenebilir. Yakın gelecekte Bulgaristan başta olmak üzere yurt dışına da yatırım yapmayı planlayan Donas, iddiasını uluslararası arenada da sürdürmeyi hedefliyor.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYOR İSTİHDAM YARATIYOR

Donas, insanlara sağlıklı, hesaplı ve doyurucu bir yemek fırsatı sunmasının yanı sıra, yaptığı ciro ile ülke ekonomisine önemli katkıda bulunurken, aynı zamanda yaklaşık iki bin kişiye de istihdam oluşturuyor. Bu anlamda Donas, hızlı ve kontrolsüz büyümeyi reddedip, hizmet sunduğu vatandaşların memnuniyetini öne alarak planlı büyümeyi tercih ediyor. Yüksek oranda ‘franchise’ talebi gelse de Donas bu taleplerin tümünü şu an için reddediyor, her bir şubeyi kendisi yönetiyor. Donas’ın bu yöntemi seçmesinin bir nedeni de, ürünlerinin günlük gelip tüketilmesi, tüketilmeyen ürünlerin derhal atılması ilkesinden kaynaklanıyor.

Öte yandan Donas, ‘franchise’ yöntemini tam anlamıyla kestirip atmıyor. Bu yönde AR-GE çalışmalarına başlayan Donas, ‘Donas Kriterleri’ni yerine getirebilecek firmalara sınırlı sayıda ‘franchise’ vermeyi düşünüyor.

SOSYAL YARDIM VE SOSYAL SORUMLULUK ANLAYIŞI

Donas, hizmet verdiği şehirlerin duyarlılıklarına da azami oranda özen gösteriyor.

Örneğin Eskişehir’de, ‘veren el alan eli görmemeli’ anlayışıyla yaptığı sosyal yardım çalışmalarıyla takdir topluyor.

Öte yandan, Eskişehirspor’a desteğini esirgemiyor, sokak hayvanlarını besleme anlamında hayata geçirdiği projesinin kapsamını genişleterek devam ettiriyor, kamu kurum ve kuruluşlarının eksiklerini talep doğrultusunda gideriyor. Bu anlamda sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da öne çıkıyor.

Kısacası artık Donas için Eskişehir’de şu ifade kullanılıyor: Eskişehirli döneri Donas’tan yer!

‘KENDİMİZ TÜKETMİYORSAK BAŞKASINA SATMAYIZ, BU BİZİM VİCDANIMIZA SIĞMAZ’

Peki, Donas’ın yurt genelindeki başarısının ve Eskişehirlilerin benimsediği bir marka haline gelmesinin sırrı ne olsa gerek?

DNS Group Genel Müdürü Kenan Araz bu soruyu şöyle cevaplandırıyor:

Kenan Araz

“Kendimizin tüketmediği bir ürünü asla başkasına satamayız. Benim çocuğumun da en çok sevdiği ürün Donas ve ailecek tüketiyoruz. Biz tuşumuzu, baharatımızı, neredeyse ürünün içerisindeki her şeyi 20 yıldır bildiğimiz, tanıdığımız firmalara yaptırıyoruz. Orada da katkı, koruyucu ve kimyasal olmamasına özen gösteriyoruz. Tüketmediğimiz bir ürünü asla satamayız ve bu bizim vicdanımıza da sığmaz zaten.”

İşte tam da bu nedenle, Eskişehirli döneri Donas’tan yer!

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@