banner298

banner194

Bu sistem afet bölgelerinde çok hayat kurtaracak

İsrail’in Türkiye Maslahatgüzarı Irit Lillian ve beraberindeki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

ESKİŞEHİR 18.08.2022, 15:31
Bu sistem afet bölgelerinde çok hayat kurtaracak

İsrail Devleti Türkiye Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Irit Lillian, Kültür ve Kamu Diplomasisi Sorumlusu Ezgi Topaloğlu ve Ekonomi Sorumlusu Seray Gözler, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. 

Belediye binası girişinde misafir heyeti karşılayan Başkan Büyükerşen, misafir heyet ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) tarafından testleri yapılan Nuf Filtrasyon Arıtma Cihazlarının çalışma sistemini inceledi. Kirli suyun arıtımını yapan cihazdan çıkan temiz su ile afet bölgelerinde en büyük sıkıntılardan biri olan temiz suya erişim konusunda önemli bir çalışmaya imza atılacak. 

Daha sonra İsrail Türkiye Maslahatgüzarı Irit Lillian ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Büyükerşen, nazik ziyaret nedeniyle teşekkür etti. Ziyarete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Iraz Bayındır da katıldı. 

Maslahatgüzar Irit Lillian Eskişehir’in gelişmiş, modern bir şehir olduğunu belirterek, Başkan Büyükerşen’e misafirperverliği nedeniyle teşekkür etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

NUF FİLTRASYON ARITMA ÜNİTESİ 

Tıbbi cihazların ultra filtrasyon filtrelerinin yeniden kullanılması esasına dayalı dünya çapında geçerli bir patente sahip yöntemle üretim yapılan arıtma cihazları sudaki tüm kirlilikleri yok ederek yüksek performans göstermektedir. Tıbbi standartlarda üretilen memran filtrelerin geri dönüşümü ile yapılan cihazlar askıda katı madde, organik maddeler, bakteriler ve parazitleri tamamen yok etmektedir. ESKİ Genel Müdürlüğü’ne hibe edilen 3 arıtma ünitesi acil durumlarda (afet sel gibi) bölgede bulunacak kirli yüzeysel suların arıtılarak ihtiyaç duyulan su sorununu çözmek amaçlı kullanılacak. Hibe üniteler içinde 2 adet saatte 500 litre arıtma yapabilen, 1 adette saatte 1 metreküp su arıtma kapasitesine sahip arıtma ünitesi bulunuyor. İlerleyen dönemlerde büyük arıtma sistemlerinde de kullanılacağı öngörülen sistem ESKİ tarafından test edilmiş, çıkan suyun analizleri yapılmış ve herhangi bir kirletici unsurun kalmadığı tespit edilmiştir. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@