Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yeşildal: Kamuda iletişim sorunu var!

Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yeşildal mahallesinin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ESKİŞEHİR 12.02.2024, 13:08 12.02.2024, 13:47
Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yeşildal: Kamuda iletişim sorunu var!

MUHABİR - DİLARA ADAK

Yeşildal kamu kurumları arasındaki iletişimsizlik nedeniyle bazı sorunlar yaşandığına dikkat çekerek, “Telekom geliyor, düzgün yolu kazıp kabloları döşüyor, sonra tekrar kapatmıyor. Yani burada aslında sorun iletişimsizlik. Kamu kurumları arasında bir düzenli çalışma maalesef yok. Telekom önceden kazacağı yeri söylese, belediye yol çalışmasını telekomdan sonra yapar ve yollarımız bozulmaz” dedi.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

ALİ YEŞİLDAL: Yaklaşık 50 senedir Büyükdere Mahallesinde ikamet ediyorum. Durum böyle olunca bana ev olan mahalleme hizmet etme zorunluluğu duydum. Elbette sade vatandaşken de elimden geldiğince mahallem için bir şeyler yapmaya çalıştım. Ama muhtar olunca haliyle eliniz hizmet için daha da kolaylaşıyor. Bu nedenle geçtiğimiz seçimlerde aday olmuştum ve muhtarlığı kazanmıştım. Böylelikle mahalleme daha rahat hizmet etme fırsatım oldu. Sağ olsun mahallelimiz de beni çalışmalarım sırasında hiç yalnız bırakmadı.

Bugüne kadar Büyükdere Mahallesinde hangi çalışmalar için ses oldunuz?

ALİ YEŞİLDAL: Şunu net olarak söyleyebilirim ki, bir muhtarın yetkisi ve gücü dahilinde yapabileceğim ne varsa yaptım. Rutin hizmetler deyip geçmeyin, rutin hizmetlere ön ayak olmak da çok önemli. İşte yol yapım bakım ve onarım çalışmaları olsun, su veyahut kanalizasyon çalışmaları olsun… Bunlar belediyelerin rutin hizmetleri ama yapılmayınca büyük sorun oluyor. Şükür ki mahallemizde yol çalışmamız da altyapı çalışmamızda yeterince oluyor.

Muhtarlık görevinizin sonuna yaklaşıyorsunuz. 31 Mart seçimlerinde tekrar muhtar adayı olacak mısınız?

ALİ YEŞİLDAL: Evet, bir dönem daha aday olacağım. Mahalleme hizmet etmek istiyorum. Mahallelimizin de beni bir dönem daha seçeceğine inanıyorum.

Peki, tekrar seçilmeniz halinde ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

ALİ YEŞİLDAL: Eğer tekrar seçilirsek, yarım kalan yerler var... Sokaklarda asfalt yapılacak yerler var, direkler yer altına alınmadığı için. Sokaklarda bazı elektrik direkleri yer alına alındı, ama bazı yerler alınmadı, yarım kaldı. Dediğim gibi, sokaklarımızda asfalt çalışmaları yapıldı ancak eksik kalan yerler de var. İşte bunun gibi birçok sorunu çözmek için ve eksikleri tamamlamak için bir daha aday oluyorum.

Ertuğrul sokakta telekomünikasyon şirketinin yolda açtığı büyük yarıklar sebebiyle halkın şikâyeti olmuştu. Bu sorunun çözümü konuşuldu mu?

‘HER MAHALLEDE OLAN SORUN’

ALİ YEŞİLDAL: Şimdi bu sorun bütün sokaklarımızda olan sorun. Hatta her mahallede aynı sorun mevcut. Telekom geliyor, düzgün yolu kazıp açıyor, kabloları döşüyor, sonra tekrar kapatmıyor. Yani burada aslında sorun iletişimsizlik. Kamu kurumları arasında bir düzenli çalışma maalesef yok. Şimdi bakın belediye asfaltı yeni atmış, kısa süre sonra Telekom geliyor yeni asfaltlanan yolu kazıyor. Şimdi böyle bir şey olur mu? Yani Telekom kazacağı yerleri önceden planlamıyor mu? Kafasına estiğinde şurayı burayı kazayım mı diyor? Ama bakın belediyeye yazı yazsa, bir yıllık planı belediyeyle paylaşsa, belediye de o plana göre yol yapar. Bunun doğrusu şudur. Telekom gelir kazacağı yeri kazar sonra belediye yol çalışmasına başlar. Böylelikle yollar bozulmaz, emniyetli olur, uzun süreli olur. Bu bir de milli servet. Belediye yolu yapıyor, Telekom yeni yolu kazım yine bozuyor. Ardından belediyeye kazı parası ödüyor. Belediye geliyor bir daha yapıyor. Yani bu sokağa saçılan paralar bizim paralarımız. Kamunun ortak hareket ederek iletişimsizliğe son vermesi lazım.

Peki bu anlattığınız durumu çözmek adına girişimleriniz oluyor mu?

ALİ YEŞİLDAL: Bu sorunu biz özellikle kaymakamlıkta dile getiriyoruz, yetkililerle görüşüyoruz ama bir türlü çözüm alamadık. Bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz.

Mahallede bir fare sorunu olmuş. Mahalleli bu sorunu size bildirmiş. Bu sorun neden kaynaklanıyor ve çözümü için bir girişiminiz oldu mu?

‘BÜYÜTÜLECEK BİR DURUM DEĞİL’

ALİ YEŞİLDAL: Şimdi bununla ilgili ilaçlama falan yaptırdık, Ama şimdi fare sorununun olduğu alan biraz kırsal, ormana yakın bir alan. Haliyle arazi var, oradan çıkıyor fareler. Ama tabii bu durum çok da büyütülecek bir durum değil. Çünkü o bahsettiğim kırsal alanların dış mekanlarında bazı şikayetler oldu sadece. Ama evlerden hiç şikayet gelmedi. Öyle bile olsa biz tedbirimizi alarak dediğim gibi ilaçlamamızı yaptık.

Peki, belediyeye ilettiğiniz her sorun çözme kavuşuyor mu?

‘SUMATİK İSTİYORUZ GELMİYOR’

ALİ YEŞİLDAL: Maalesef yüzde 100 değil. Mesela Büyükşehir Belediyesinden bir talebimiz var, iki kere dile getirdik ama hala bekliyoruz. Burada muhtarlığımızın yanına bir tane sumatik talebimiz var, muhtarlık dediğiniz yer mahallemizin merkezlerinden. Bakacağız, yer seçeceğiz filan deyip geçiştiriyorlar. Yani kısacası her talebimiz yerine getirilmeyebiliyor.

Şu an Büyükdere Mahallesi'nin mevcut sorunları neler?

‘SEL SULARI PAZARI BASIYOR’

ALİ YEŞİLDAL: Az önce biraz belirttim. Şu telekomünikasyon şirketlerinin kazıları nedeniyle sorunlarımız var. Mahallemizde inşaat alanları var, haliyle oraların yolları bozuk. Tabii belediye gelip zaman zaman yapıyor ama inşaat alanı olduğu için hızla bozuluyor yine. Her halde inşaatlar bitince belediye komple bir yol çalışması yapacak. Yine elektrik direklerinin kaldırılması sorunumuz var, yani elektrik hatları yer altına alınmalı. Bunu da OEDAŞ yapacak tabii ki. Hem görüntü kirliliği biter hem alan genişler hem daha güvenli olur. Şimdi belediye de haliyle bazı yerlerde elektrik direklerinin yer altına alınmasını bekliyor yol yapmak için. Çünkü şimdi yol yaparsa, sonra direkler yer altına alınırsa, bu sefer yeni yapılan yol yine bozulacak. Bir de önemli bir sorunumuz şu: Yağmur yağdığı zaman yukarıdan gelen sel suları pazartesi günleri kurulan pazarı basıyor. Bu sorun Kaplanlı caddesinde de var. Yani kaçıncı yüzyıldayız, bir temiz su gideri niçin yapılamaz?

Söyleşimizin sonuna geldik. Son olarak ne söylemek istersiniz?

ALİ YEŞİLDAL: Önümüzde seçim var. Ben bir dönem daha adayım. İnsanlarımız takdir ederse bir dönem daha görev yapacağım. Seçileceğime inanıyorum. Yeni dönemde eksikleri tamamlayabilmek adına gayret göstereceğim.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@