banner298

banner194

Büyükerşen: Bir insanın öğretmenlerini unutması mümkün değildir

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

ESKİŞEHİR 23.11.2021, 19:09
Büyükerşen: Bir insanın öğretmenlerini unutması mümkün değildir

Başkan Büyükerşen mesajında şu ifadelere yer verdi:  

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Başöğretmenlik” unvanını kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi temel alınarak 1981 yılından bu tarafa kutlanan Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun. 

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en kutsal mesleklerden biridir. Çünkü dünyada ve ülkemizde yaşanan her türlü gelişmenin, kalkınmanın temeli “iyi yetişmiş insan” gücüdür. Bu gücü ortaya çıkaran ve yetiştirenler öğretmenlerdir. Öğretmenlik, yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi, insanlara, dünyaya, olaylara bakış biçimidir. Öğretmenin görevi aynı bir çiftçinin, tarlasındaki ekinin boy verip yeşermesi, verimli bir ürüne dönüşmesi için verdiği çaba gibidir. Bir insanın annesini, babasını, ailesini unutması nasıl mümkün değilse, öğretmenlerini unutması da mümkün değildir. 

O nedenledir ki, öğretmenlerimizin görevi “insan yetiştirmektir.” Onların mesleklerinin bu ulvi ve kutsal amacını yüreklerinde hissettiklerine eminim. 

Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” veciz sözünde vücut bulduğu gibi, bugün bizlerin ülkemizle ilgili yetersizlikleri, sıkıntılı bulduğumuz her türlü sorunu çözecek, ülkemizi aydınlık ve refah dolu yarınlara taşıyacak olan nesiller öğretmenlerin eseri olacaktır. 

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı, torunlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@