banner298

banner194

Büyükerşen: Önceliğim her zaman geleceğe hizmet oldu

Pierre Loti Fransız Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan heyet Başkan Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti... Büyükerşen öğrencilerin sorularını yanıtladı...

ESKİŞEHİR 13.04.2023, 16:31
Büyükerşen: Önceliğim her zaman geleceğe hizmet oldu

Pierre Loti Fransız Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir heyet Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler Eskişehir ve belediyecilik hakkında Büyükerşen’e sorular yöneltti. Bir soru üzerine Büyükerşen, “Önceliğim her zaman geleceğe hizmet etmek oldu.” dedi. 

İstanbul’dan Eskişehir’e gelerek inceleme gezisi gerçekleştiren Pierre Loti Fransız Lisesi öğretmen ve öğrencileri ilk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

 Kalabalık heyeti Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Büyükerşen, gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Eskişehir’in tarihini öğrencilere aktaran Büyükerşen, şehrin dünü, bugünü ve gelecekteki yeri konusunda görüşlerini paylaştı.

Büyükerşen’e çeşitli sorular yönelten öğrenciler ilk olarak, “Belediye Başkanlığınızda şehre ne gibi yenilikler getirdiniz?” diye sordu. Büyükerşen, “Eskişehir’e 2004 yılında hafif raylı sistem tramvayı getirdik. Çevreci toplu ulaşımla önemli bir adım attık. Porsuk Projesi’ni gerçekleştirdik. Ayrıca kurduğumuz çevreci tesislerle evsel atıklardan elektrik üretimine geçtik. Yeşil alanları çoğalttık, tematik parklar yaptık ve kişi başı düşen yeşil alan miktarını artırdık. Eğitim, kültür, sanat, sosyal ve spor alanlarında çok sayıda yatırım ve projelerimizle her yaştan Eskişehirliye hitap eden çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmaları şehre baktığınızda da kolaylıkla görebilirsiniz.” diye konuştu. 

Bir öğrencinin, “Belediye başkanlığınızda her zaman önceliğiniz ne oldu?” sorusuna Başkan Büyükerşen, “Elbette önceliğim çocuklar ve gençler olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak’ diyerek işaret ettiği o seviyede bir kent yaratmak için çalışıyoruz. O yüzden özet bir cümleyle soruna cevap verirsem; her zaman geleceğe hizmet etmek önceliğim olmuştur.” diye konuştu.

Birçok soruya cevap veren Büyükerşen sohbetin sonunda öğrencilere, “Siz Eskişehir’i nasıl buldunuz?” diye sorunca, “Eskişehir’i çok beğendik. Çok güzel ve modern bir şehir. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Çok teşekkür ederiz.” dediler.

Ziyaret çektirilen fotoğrafla tamamlanırken, öğretmen ve öğrenciler Odunpazarı Modern Müze, Haller Gençlik Merkezi ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni gezerek Bursa’ya hareket ettiler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@