Cemal Enginyurt'tan Büyükerşen yorumu! Bizim için efsaneydi...

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Kanal 26'da konuştu... Enginyurt, Eskişehir'e ve Yılmaz Büyükerşen’e ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu...

ESKİŞEHİR 16.01.2022, 13:21 16.01.2022, 13:44
Cemal Enginyurt'tan Büyükerşen yorumu! Bizim için efsaneydi...

Kanal 26 ekranlarında yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programının canlı yayın konuğu olan Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Anadolu Üniversitesi’nin gelişiminde ve Eskişehir’in Avrupa kenti olarak anılmasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in emeğinin büyük olduğunu kaydetti.

‘YILMAZ BÜYÜKERŞEN GELDİĞİNDE KAVGA FALAN KALMAZDI’

Öğrencilik yıllarında Yılmaz Büyükerşen’i efsane olarak gördüklerini aktaran Enginyurt, “ben üniversiteyi Eskişehir’de okudum. Şimdi hakkını teslim etmek lazım, dünyanın ilk 100 üniversitesi arasındaydı o zaman Anadolu Üniversitesi. Özellikle Açıköğretim Fakültesiyle büyük farklılık yaratmıştı. Bizim dönemimizde üniversitenin yerleşkesinde her ay bir temel atılıyordu. Her tarafta inşaat vardı, yani üniversite hızla büyüyordu. Yılmaz Büyükerşen hakikaten o zaman çalışkan, gayretli bir bilim adamı olarak bizim için bir efsane gibiydi. Hatta o zaman okulda olaylar olurdu, sol görüşlü öğrencilerle kavga ederdik, ama Yılmaz Büyükerşen geldiğinde kavga falan kalmazdı. Her iki tarafta da Yılmaz Hoca’ya bir saygı vardı çünkü. Mesela o zaman bu YÖK’ün 44’üncü maddesi vardı. Solcular en çok bu maddeyi eleştirirler ve yemek eylemleri yaparlardı. Biz de o eylemlere destek verirdik mesela. Hatta Yılmaz Hoca da gelir yanımıza konuşma yapardı. Öğrencileriyle arası çok iyi bir insandı, bana göre üniversitede müthiş başarılıydı. Anadolu Üniversitesi eğer dünya çapında bir üniversite olduysa Yılmaz Hoca’nın katkısı çok büyüktür” diye konuştu.

‘ESKİŞEHİR’İ DÜNYA ŞEHRİ YAPTI’

Yılmaz Büyükerşen’i kimsenin eleştirmeye hakkı olmadığını da savunan DP'li Cemal Enginyurt, şu ifadelere yer verdi: “Şimdi Eskişehir’e baktığınızda, Yılmaz Büyükerşen elbette eleştirilebilir, uzun yıllardır belediye başkanıdır ve bu süre zarfında eleştirilecek tarafları vardır. Ancak bence kimsenin eleştirmeye hakkı yok, çünkü bir insan seçilebiliyorsa o başarılı demektir. Yani 20 yıldır bir insan sürekli seçilebiliyorsa ve üstelikte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 20 yıllık iktidarında seçilebiliyorsa o insan büyük hizmetler yapmıştır. Ben Eskişehir’i gezerken görüyorum ki, bakın benim öğrencilik yıllarımda atasözü gibi bir söz vardı Eskişehir için: Yazın tozundan toprağından kışın çamurundan illallah ederdik biz Eskişehir’in. 1985 yılından bahsediyorum. Böyle bir şehirdi Eskişehir. Ama şimdi bir Avrupa kentine dönüşmüş. Yılmaz Büyükerşen hakikaten Anadolu Üniversitesi’ni yaptığı gibi Eskişehir’i de bana göre bir dünya şehri yapmıştır. Ben takdir ediyorum, saygıyla selamlıyorum, hürmetle de ellerinden öpüyorum.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@