banner298

banner194

Çürümeye terk edilen tarihi hamam ilgi bekliyor

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, tarihi Seydiler Hamamı'nın çürümeye terk edildiğini iddia etti.

ESKİŞEHİR 27.03.2023, 12:44 28.03.2023, 11:20
Çürümeye terk edilen tarihi hamam ilgi bekliyor

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"​İlçemizde bulunan vakıflara ait olan Seyyid Nurettin’in kızı, Karaca Ahmet Sultan’ın eşi Nuriye Bacı tarafından 1490 yılında yapıldığı rivayet edilen Seydiler Hamamı ara ara bakımları yapılarak günümüze kadar ayakta kalmış ve ilçe halkına hizmet vermiştir. Ancak teknolojik gelişmeler neticesinde müşteri yetersizliği ve ekonomik kriz nedeni ile kömür, su, elektrik, kira gibi giderlerde meydana gelen aşırı fiyat artışları nedeniyle özel işletmecilerin zarar etmesinden dolayı kapanmıştır.

Asırlık tarihi eser bir yıldır kaderine terk edilerek adeta çürümeye bırakılmıştır. İlçemizin tarih ve kültürünü içinde barındıran, günümüze gelinceye kadar neşeye, hüzne, sohbetlere, toplantılara tanıklık eden, bir zamanlar kız beğenmelere, damat hamamı ve giyimlerine, çeşitli kutlamalara ev sahipliği yapan Sivrihisar’da yaşayan ve ilçeye gelen ziyaretçilerin zihninde güzel anılar bırakan bu güzide eserin içler acısı hali ilçe halkı olarak bizleri derinden üzmektedir. 

İlçemizde başka umuma açık hamam olmadığından kuruluşunda kâr amacı olmayan vakıfların bu ata yadigarı asırlık hamama zaman kaybetmeden Sivrihisar Belediyesi ile iş birliği yaparak hizmete açmak sureti ile hem ilçe halkının hem de ilçemize gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmalıdır. Aynı zamanda atalarımızın 533 yıldır koruduğu ve günümüze kadar getirdiği tarihi yapının viraneye dönüşmesi önlenmelidir.

Tarihini, Kültürünü unutan toplumların ayakta kalması mümkün değildir. Bu nedenle tarihin derinliklerine ışık tutan Seydiler hamamına sahip çıkılarak gelecek nesillere kültürümüzün, örf ve adetlerimizin aktarılması sağlanmalıdır."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@