Demokrat Parti İl Başkanlığından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı basın açıklaması

Eskişehir Demokrat Parti il başkanlığından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı basın açıklaması.

ESKİŞEHİR 28.10.2023, 13:38
Demokrat Parti İl Başkanlığından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı basın açıklaması

100. Kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değildir. Cumhuriyet bizim için bir yönetim biçiminden çok daha fazlasıdır. Ülkesi dört bir tarafından işgal edilmiş bir ulusun dünyaya meydan okumasıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet mezarın olacağını bilerek elleriyle mezar kazmaktır. Cumhuriyet Kurtuluş harbinde 25 kiloluk mermiyi saatlerce sırtında taşıyan Türk kadınıdır. Cumhuriyet imkansıza inanmaktır. Cumhuriyet kadına değer vermektir.

‘’ Ey kahraman Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın .’’ Sözüdür Cumhuriyet.

Cumhuriyet İnebolu’dan Kastamonu’ya 9 aylık bebeği ile mermi taşırken 21 yaşında donarak şehit olan Şerife bacının çocuğu için kurduğu hayalleridir. Anne ve babalarımızın birlikte oy kullanmaya gidebilmesidir Cumhuriyet. Cumhuriyet kız çocuklarının hayal kurması, derste parmak kaldırmasıdır. Cumhuriyet sanatı bir milletin hayat damarı görmektir. Cumhuriyet İstanbul’da Şehir, Ankara’da Devlet Tiyatrosudur. Cumhuriyet üretmektir. Cumhuriyet borç içinde kurulmuş yeni bir devletin Nazilli’de basma , Uşak’ta şeker, Beykoz Paşabahçe’de şişecam, Kayseri’de açtığı uçak fabrikasıdır. Cumhuriyet Kebandır,Atatürk barajıdır, Boğaziçi köprüsüdür,Demir çelik fabrikalarıdır. Cumhuriyet cehaletle savaşı düşmanla savaş kadar önemli görmektir. Henüz 25 günlük öğretmen iken adını ilk kez duyduğu köydeki evinde şehit edilen 21 yaşındaki Neşe Ayten öğretmendir. Cumhuriyet Trablusgarp’ta, Kafkaslarda, Çanakkale’de,Balkanlarda,Afyon Kocatpe’de ve İzmir’in dağlarında Mustafa Kemal’dir. Cumhuriyet onun açtığı aydınlık yoldur. Fazilettir. Cumhuriyet erdemdir, onurdur,gururdur. Cumhuriyet bu topraklarda kuranlara borçlu doğmaktır.Ve bunun sorumluluğunu omuzlarında taşıyıp vatanını en çok seven ,görevini en iyi yapan bilinciyle hareket etmektir. Cumhuriyet bizim için bir yönetim biçiminden çok daha fazlasıdır. Cumhuriyet en büyük bayramdır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ve bize bu kutsal bayrağımız altında özgürce nefes alma hakkı tanıyıp bu uğurda nefeslerini veren tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Nur içinde yatsınlar.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@