ESİAD Başkanı Kenan Işık TÜRKONFED yönetiminde!

Eskişehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Kenan IŞIK TÜRKONFED Yönetim Kurulu'na seçildi.

ESKİŞEHİR 20.01.2022, 17:35 21.01.2022, 00:43
ESİAD Başkanı Kenan Işık TÜRKONFED yönetiminde!

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan TÜRKONFED; gücünü ve etkinliğini, iş insanlarının üye olduğu federasyon ve derneklerinden alarak çatısı altında 26 bölgesel, 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon, 284 dernek üzerinden 50 bine yakın şirket ile temsil ediliyor. 

Eskişehir artık Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütü olarak bilinen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yönetiminde söz hakkına sahip. 

TÜRKONFED Yönetim Kurulu'na seçilen Kenan Işık, “son dönemde değişik platformlarda potansiyelini ulusal ölçekte daha çok kanıtlayan Eskişehir’imizi böyle önemli bir platformda ESİAD olarak temsil ederek, modern kentimizin gelişimini, birikim ve kabiliyetlerini TÜRKONFED aracılığı ile daha etkin anlatma fırsatımız olacaktır. Şehrimizin en köklü iş dünyası sivil toplum kuruluşu olarak, kentimizin gelişimine katkı sağlayan başta Sn. Valimiz olmak üzere, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Örgütlerinin değerli Başkanları ve şehrin tüm paydaşları ile birlikte ESİAD olarak Eskişehir’in ulusal ve uluslararası platformlarda sesi olmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Kenan Işık ayrıca, “bölgemizin toplumsal, sanayi ve ticaret birikim ve kabiliyetlerini, ülkenin en büyük ve güçlü sivil toplum örgütünde temsil ederek, şehrimiz ve bölgemizin ihtiyaçlarını ulusal ve uluslararası platformlara taşımak, yüksek katma değerli ürün ve hizmetler ile şehrimizin ve bölgemizin üretim gücünü arttırmak için çalışıyor olacağız. Eskişehir’in böylesi bir platformda temsil ediliyor ve görev alıyor olması gerçekten çok önemli ve değerli" diye belirtti. 

TÜRKONFED ise federasyonlarına bağlı her bir derneğin, kendi bölgesinde yarattığı katma değerin toplamı olarak, kurumlar vergisinin yüzde 86’sını karşılayarak, Türkiye dış ticaretinin yüzde 83’ünü gerçekleştiren, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yüzde 55’ini sağlayarak, 7 milyon kişiye istihdam alanı sağlayan büyük bir yapıdır. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@