Eskişehir Anadolu Aslanları'ndan görkemli başlangıç

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Eskişehir Şubesi'nin (ASKON) açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi...

ESKİŞEHİR 15.04.2023, 14:04
Eskişehir Anadolu Aslanları'ndan görkemli başlangıç

Geçtiğimiz aylarda kurulan ve ilk genel kurulunu gerçekleştiren, Ali Semih Ünlü ve yönetimi ile çalışmalara hızlı başlayan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Eskişehir Şubesi binası büyük katılımlı bir törenle açıldı.

Ertuğrulgazi Mahallesi Aliya İzzet Begoviç Caddesi'nde dernek binasının açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal, ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Birsen, Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, TÜGİAD Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, Birlik Vakfı Başkanı Murat Canözer, AK Parti Eskişehir milletvekili adayları, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, iş insanları, siyasetçiler ve bürokratlar ile çok sayıda üye katıldı. 

GÜÇLÜ VE BAĞIMSIZ EKONOMİ MODELİ VURGUSU

Ali Semih Ünlü yaptığı konuşmada, "ASKON, Anadolu topraklarından aldığı güçle 1998 yılından bu yana ülkemizde ve dünyada ekonomi ve sosyal alanlar başta olmak üzere birçok önemli çalışmaya imza atmıştır. Bu değerli birikimin Osmanlı'nın kurulduğu güzide şehirlerimizden, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güzel Eskişehir'imize de aktarmak için yeni bir başlangıç yapıyoruz. Cumhuriyet'imizin 100. yılında Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu ile ve onun liderliğinde her alanda en üst seviyeye koşmaya devam edeceğiz. Milletini seven iş adamlarının birlikteliğini sağlamak ve bu birliktelikten doğacak bereketle küresel arenada başı dik, güçlü bir bağımsız ekonomi modeli oluşturma amacıyla kurulan ASKON çatısı altında bizler de hedeflerimizi bir üst seviyeye çıkaracağız. Bugün ASKON ailesi olarak 10 binden fazla üyesi olan, yurtiçi ve yurtdışı teşkilatlanması 1 milyondan fazla istihdam sağlayan, 20 bini aşkın üye şirketleri ile 10 milyar dolardan fazla ihracat yapan güçlü bir sivil toplum kuruluşuyuz. Biz de Eskişehir teşkilatı olarak güçlü, itibarlı esnaf ve iş adamlarından oluşan geniş bir kadroyla şehrimizin önemli kurumları, ticaret ve sanayi odaları, üniversiteleri ve diğer STK'ları ile işbirliği içinde şehrimize, memleketimize hizmet etmeye, üretmeye, istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Kültür ve eğitim gibi sosyal alanlarda da faaliyetler göstereceğiz. ASKON'un kurulmasında irade gösteren rahmetli Erbakan hocamızı, bu memleket için canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi ve iki ay önceki depremde ahirete intikal eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugüne kadar ülkemize katkı sunan tüm devlet büyüklerimize ve haseten Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

'35 ÜLKEDE TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRIYORUZ'

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın da konuşmasında, "Bugün fevkalede şehir Eskişehir'deyiz. Tarihi milattan önce 3 binli yıllara dayanan Eskişehir'de geç kalınmış bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Açmış olduğumuz şubemizin Eskişehir'e, ülkemize, ekonomimize hayırlar kazandırmasını diliyorum. Bugün burada birbirinden değerli isimler var, katılımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber yol yürümekten şeref duyan bir sivil toplum kuruluşu olarak sizlerle birlikte buradayız. Burada doğacak ortaklıklara, yeni işbirliklerine ASKON olarak destek vereceğiz inşallah. Nasip olursa 81 şehrimizde tüm teşkilatlanmamızı tamamlayacağız. Aynı zamanda 35 ülkede de hamdolsun, hem ASKON bayrağını, hem de Türk bayrağını dalgalandırıyoruz. Sözlerimin başında dediğim gibi geç kalınmış bir organizasyon, ama inşallah Ali Semih Ünlü kardeşim ve yönetimi ile o mesafeyi hızlı kapatacağız ve Eskişehir'e hizmet için hep birlikte gayret edeceğiz" diye konuştu. 

Konuşmalar sonrasında katılımcıları kurdele kesimi ile açılış gerçekleştirildi, misafirlerle birlikte şube binası gezildi. Tören sonrası ASKON Eskişehir Şubesi tarafından depremzede vatandaşlarla bir araya geinecek olan Öğretmenevi'ndeki iftar programına geçildi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@