Eskişehir'de cezaevindeki kadınlara yardım

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Barosu’nun talebi üzerine, Eskişehir L Tipi Cezaevinde kalan ihtiyaç sahibi kadın mahkumlara hijyen paketi gönderdi...

ESKİŞEHİR 25.01.2022, 12:15
Eskişehir'de cezaevindeki kadınlara yardım

Halk Market tarafından gönderilen hijyen paketleri, Eskişehir Barosu tarafından cezaevine ulaştırıldı. 

Eskişehir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan 100 ihtiyaç sahibi kadın mahkum, cezaevinden hijyen malzemeleri talep etti. Bu durum cezaevi tarafından Eskişehir Barosu’na bildirildi. Baro da kadınların bu talebini, Odunpazarı Belediyesi’ne iletti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile harekete geçen Halk Market, kadınlar için içinde el sabunu, hijyenik kadın pedi, şampuan ve çocuk bezinin olduğu ‘hijyen paketleri’ hazırladı. Hazırlanan bu hijyen paketleri, çocuklar için hazırlanan sürpriz paketler ile birlikte Halk Market yetkilileri tarafından Eskişehir Barosu’na teslim edildi. 

Eskişehir Barosu da gerekli izinleri aldı. Kadınlar ve çocuklar için hazırlanmış paketler; Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Eylem Karacasu, CMK Komisyonu Başkanı Av. Faruk Günhan, Adli Yardım Komisyonu Başkanı Av. Hilal Şeref ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı İdil Burcu Polat tarafından, kadın mahkûmlara iletilmek üzere Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. 

“DOST ELİNİ UZATMAK BİZİM GÖREVİMİZ” 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Halk Market yetkililerine duyarlı davranışları için teşekkür eden Eskişehir Barosu yetkilileri, bu paylaşımla 100 kadının ihtiyacının karşılandığını vurguladı. Konu ile ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ihtiyaç sahibi hemşehrilerine destek olmayı sürdüreceklerini kaydetti. Demokratik kitle örgütleri ve meslek odaları ile işbirliğine devam edeceklerini vurgulayan Başkan Kurt, “Nerede ihtiyaç sahibi varsa, ona destek olmak, dost elini uzatmak sosyal demokrat bir belediye olarak bizim görevimiz” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@