Eskişehir'de deprem sergisi!

Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Grubu 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında deprem farkındalık sergisi açılışı gerçekleştirdi.

ESKİŞEHİR 03.03.2022, 16:41
Eskişehir'de deprem sergisi!

Kanatlı Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışını Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, AFAD İl Müdür Vekili Hakan Sarıbacka, Kanatlı AVM Genel Müdürü Zehra Kutlu, Akut Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl, Dorlion Arama Kurtarma Derneği (DAK) Gönüllüleri ve Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma (OBAK) gönüllüleri birlikte gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru şunları söyledi: "Bugün 1-7 Mart Deprem haftasıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bileşenlerimiz olan DAK, AKUT ve OBAK ekipleri ile AFAD yetkilileriyle birlikte fotoğraf sergimizi açmış bulunuyoruz.  Bu sergiyi açmaktaki amacımız toplumda deprem ve doğal afetlerle ilgili farkındalık yaratmak, tedbiri hiçbir zaman elden bırakmamak, deprem ve diğer afetleri unutturmamaktır. Türkiye bir deprem ülkesi, toplum olarak maalesef depremleri sadece deprem olduğu dönemlerde hatırlıyoruz ve uzun süre depreme mağruz kalmadığımızda unuturuyoruz. Afet Çalışma grubumuz da bu noktada belirli aralıklarla uyarılar, hatırlatmalar ve farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyor, deprem haftası boyunca televizyon kanalları, billboardlar, sergiler, yazılı basın gibi bir çok mecrada kamuoyu yaratıyor. Odunpazarı Kent Konseyi olarak biz de bileşenlerimize körpü vazifesi görüyor, sivil toplum kuruluşları ve AFAD gibi kamu kurumlarını bir araya getiriyor ve faydalı projeler üretiyoruz. Eskişehir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı 3 ve 4 Mart tarihlerinde gerçekleştireceğimiz sergilere davet ediyoruz"

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@