Eskişehir'de Hacı Bektaş Veli Derneği ne yapıyor?

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahzuni Ilgın, derneğin hizmetlerine ilişkin önemli bilgiler verdi.

ESKİŞEHİR 06.12.2021, 11:48
Eskişehir'de Hacı Bektaş Veli Derneği ne yapıyor?

Başkan Ilgın yaptığı açıklamada, özellikle pandeminin yoğun olduğu dönemde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

GAYE USLUER PANDEMİYİ ANLATTI

Ilgın, şu ifadelere yer verdi: “Bizler Covid-19 hastalık sürecinde tüm üyelerimize gerek sosyal medya hesaplarımızdan, gerek mesaj yolu ile uyarılarda bulunup süreçle ilgili bilgilendirmeler yaptık. 60 yaş üstü üyelerimizi telefonla arayarak durumlarını sorduk, ihtiyaçlarına hemen cevap verdik. Tüm bunların yanında alanında uzman olan Prof. Dr. Gaye Usluer ile ‘Pandemiyi Konuşuyoruz’ adlı canlı yayın programı yaptık ve kamuoyunun bilimsel verilere ulaşmasını sağladık.”

Dernek çatısı altından çocuklara satranç eğitimi veriliyor...

Pandemi döneminde derneğin faaliyetlerini durdurmadıklarına da vurgu yapan Mahzuni Ilgın, “etkinliklerimizi, ibadetlerimizi, anmalarımızı, yardımlarımızı ve benzeri çalışmalarımızı hiç aksatmadan planlı bir şekilde yaptık. Pandemiden etkilenen başta ihtiyaç sahibi üyelerimizin, mahallemizde ve çevremizde bulunan ihtiyaç sahibi canların ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

Sadece dernek üyeleri için değil, herkesin yarasına merhem olmak için çalıştıklarının altını çizen Başkan Ilgın, “orman yangınlarında, sel felaketlerinde kampanyalar düzenledik. Yine SMA hastalarına, kök hücre hastalarına yardım edebilmek amacıyla etkili kampanyalara imza attık” diye konuştu.

Hem çocuklar, hem yetişkinler için profesyonel eğitmenlerle spor faaliyetleri gerçekleştiriliyor...

KIZILKARTAL SPOR KULÜBÜ KURULDU

Dernek çatısı altında yayıncılık, spor, eğitim, kadın hakları çalışmalarına imza attıklarını da açıklayan Ilgın, “ÇERAĞ isminde dergimizi çıkardık. Üçüncü sayımızı Aralık ayında çıkarmayı düşünüyoruz. Bu süreçte emeği geçen komisyon üyelerimize ve dergimize sponsor olan canlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Özellikle çocuklarımıza ve yetişkinlerimize  yönelik olan dernek ve vakıf ile birlikte, kulüp başkanı Çayan Ateş önderliğinde oluşturduğumuz Kızılkartal Spor Kulübünü kurduk. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, yetişkinlerimize yönelik bilgilendirme seminerleri ile eğitim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca eğitmen eşliğinde işaret dili kursumuzu başlattık ve devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Çerağ dergisine derneğin faaliyet gösterdi adresinden bulabilirsiniz... (Eskişehir Cem Evi)

AMAÇ BİRLİĞİN KUVVETLENDİRİLMESİ

Zaman zaman dayanışma geceleri düzenleyerek Alevi-Bektaşi vatandaşlar ile şehir protokolünü bir araya getirdiklerini de vurgu yapan Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahzuni Ilgın, söz konusu gecelerde Alevi-Bektaşi toplumunun sorunlarının konuşulduğunu, toplum arasında birliğin kuvvetlendirildiğini, çeşitli sanatçılarla insanların sosyalleşmelerinin sağlandığını kaydetti. Başkan Ilgın açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verdi: “27 Kasım UNESCO Sevgi Barış Hoşgörü yılı olması sebebi ile Birlik Beraberlik Dayanışma Gecesi düzenledik. Katılım sağlayan değerli protokole, üyelerimize, Eskişehir halkına ve destekçilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz”

2 Temmuz Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenler için her yıl anma töreni ve yürüyüşü yapılıyor...

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@