banner298

banner194

Eskişehir'de hayvan hakları konuşuldu

Atatürk Lisesinde, sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi alanında faaliyetler yürüten Haysevkor Kulübü tarafından veteriner hekim söyleşisi düzenlendi.

ESKİŞEHİR 27.05.2023, 11:42
Eskişehir'de hayvan hakları konuşuldu

Atatürk Lisesinde, sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi alanında örnek faaliyetler yürüten Haysevkor Kulübü tarafından veteriner hekim söyleşisi düzenlendi.

Söyleşiye Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri odası Başkanı Erdinç Yuva, Atatürk Lisesi Müdürü Yakup Tutkun, Oda Genel Sekreteri Mehmet Yurt, Veteriner Hekim Nihan Telör ile HAYSEVKOR kulübü öğrencileri ile danışman öğretmenleri Elif Kahraman ve Hülya Şentürk katıldı.

Söyleşi, HAYSEVKOR kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ve kulüp faaliyetlerini anlatan sunum ile başladı. Daha sonra Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri odası Başkanı Erdinç Yuva’ nın konuşması ile devam eden söyleşide, Erdinç YUVA yapmış olduğu konuşmada, "Haysevkor kulübünün faaliyetleri tüm okullarımıza örnek olmalı, 73 öğrenci gibi büyük bir kulüp olması ve ilimizde her gün 40 civarı patili dostlarımızın bakım ve beslenmelerini yapmaları beni çok etkiledi, kendilerine ve danışman öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri odası olarak kulübün tüm faaliyetlerine destek olacağız" dedi.

Yapılan söyleşide,  kulüp öğrencilerinin yönetmiş olduğu, sokak hayvanların beslenmesi, travmatik ve trafik kazası vakalarında ilk yardım, acil müdahale konularında dikkat edilecek hususlar, sokak hayvanlarının kayıt sistemi, aşılama ve hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar konularındaki soruları Veteriner Hekim Nihan Telör cevaplandırdı.

Telör yapmış olduğu konuşmada "patili dostlarımız için hazırlamış olduğunuz programa davetiniz için teşekkür ederim. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum, can dostlarımızın aşılarını ve antiparaziter ilaç uygulamalarını ihmal etmeyelim. Sokakta yaşayan kedi köpek popülasyonun artmasını engellememiz gerekiyor" diye konuştu.   

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@