Eskişehir'de robotik kodlamada önemli adım!

Eskişehir Valiliği himayesinde, Eskişehir Robotik Kodlama Tasarım ve Teknoloji Etkinlikleri Robotik Setleri ve Sertifika Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi...

ESKİŞEHİR 16.03.2022, 14:19
Eskişehir'de robotik kodlamada önemli adım!

Valilik Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Akın Ağca, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, Eti Teknoloji ve Ürün Geliştirme Grup Başkanı Ahmet Görgülü, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı  Nadir Küpeli, TEI Kalite ve İmalat Mühendisliği Direktörü Turgut Çiçek, Alp Havacılık Genel Müdürü Şenay İdil katıldı.

Hızla gelişen teknoloji, otonom üretim yapan fabrikalar, insansız hava araçları, sürücüsüz araçlar, drone kargo dağıtımları, akıllı ev sistemleri ve hayatımıza hızla giren robotik tasarımlar, çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız için yeni müfredatlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi gerekliliğini doğurdu.

Bu sebeple Robotik kodlama ve tasarım çalışmalarının yerelde yaygınlaşması ve öğrencilerimizin nitelikli bireyler olarak yetişmesi amacıyla Eskişehir Valiliği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB ve Dış İlişkiler Birimi koordinasyonunda planlanan etkinlikler, kurum ve kuruluşlar ile yapılan görüşmeler neticesinde robotik kodlama ve tasarım etkinlikleri iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında yapılacak etkinliklerin genel organizasyonuna Eskişehir ekseninde yapılacak teknolojik faaliyetleri simgeleyen ESROTATE (Eskişehir Robotik Kodlama Tasarım ve Teknoloji Etkinlikleri) adı verildi

Yapılan protokol kapsamında sağlanan maddi destek ile robot alımları, esrotate web sitesinin oluşturulması, öğretmen eğitici eğitimleri ile yarışma ve sergiler planlanlandı. 2020 de başlayan pandemi sürecine kadar robot alımları yapılmış, web sitesi oluşturulmuş ve 141 öğretmenimize robotik kodlama eğitimleri verilmiştir. Pandemi sebebi ile planlanan yarışma ve sergi etkinlikleri gerçekleştirilemedi. Önümüzdeki süreç içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yarışmalar düzenlenecek olup, robot seti verilen okullarımızın yarışmalara katılımı sağlanacak.

Robot alımları, Tei, Alp Havacılık A.Ş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Eskişehir Sanayi Odası ve Eti Gıda A.Ş ‘nin katkılarıyla gerçekleştirildi. 4 farklı türde toplam 55 adet robot seti alımı yapıldı. Yapılan törende Vali Yardımcısı Akın Ağca ve diğer protokol üyeleri tarafından 29 okula toplam 55 adet robotik set ile robotik eğitimine katılan 141 öğretmene sertifikaları dağıtıldı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@