Eskişehir'de şehitler ziyaret edildi

Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 100. yıl dönümü nedeniyle Kanlıpınar Şehitliği’nde Anma Töreni düzenlendi.

ESKİŞEHİR 02.09.2022, 17:22
Eskişehir'de şehitler ziyaret edildi

Törene; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Metin Nurullah Sazak ve Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kanlıpınar Şehitliği´nde gerçekleştirilen tören ilk olarak Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in şehitlik anıtına çelenkleri sunmasıyla başladı. Ardından tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. 

Şehitler için dua edilmesinden sonra Vali Erol Ayyıldız şehitlik defterini imzaladı. 

Şehitlik defterine yazılanları okuyan Vali Ayyıldız, şunları söyledi: 

“Eşine az rastlanan kahramanlık destanlarıyla hafızalara kazınan, Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna canını veren kahraman evlatları! 

Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı vesilesiyle hangi şart ve ortamda, hangi imkansızlıklar içinde olursa olsun tüm dünyaya yiğitlik, merhamet ve insanlık konusunda dersler veren ve dünyanın savaş tarihine adını altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.  

Burası Sakarya Savaşı’nda yeni müdafaa hattına yerleşmek için çekilmeler sırasında oluşturulan cephede 14 gün boyunca direnerek askerlerimize zaman kazandıran, 5 subay ve 145 askerimizin şehadet şerbetini içtiği ve onların canları pahasına, kanları ile suladığı vatan topraklarıdır. 

Rabbimizin buyurduğu, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilmezsiniz, hükmüne binaen huzurlarınızdayız. 

Şehitler tepesi boş değil, 

Toprağını kahramanlar bekliyor! 

Ve bir bayrak dalgalanmak için; 

Rüzgâr bekliyor! 

Destanı öksüz, sükûtu derin meçhul askerin; 

Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye 

Yattığı toprak belli, 

Tuttuğu bayrak belli, 

Kim demiş meçhul asker diye? ... Şairin dediği gibi bu topraklarda yatanlar meçhul asker değildirler. 

Yattığı yer cennet vatanımız, tuttuğu bayrak rengini şehitlerin kanlarından alan ay yıldızlı bayrağımız, kendisi de kahraman Türk evladıdır. Şehitler tepesini bekleyen kahramanların kimler olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Dalgalanmak için bekleyen o bayrağın rüzgârı bizim milletimize, mukaddeslerimize, birlik ve beraberliğimize olan sevdamızdır. Ve bu sevdamız ile bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. 

Dost ve düşman herkes bilmelidir ki tarihin yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmamış, hiçbir mücadeleden geri durmamış, hiçbir fedakârlıktan sakınmamış, emeğini ve gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmemiş bir milletin çocukları olarak siz aziz şehitlerimizin bıraktığı her emanete sahip çıkıyoruz ve sonsuza kadar da sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyoruz. Ruhlarınız şâd olsun.” 

Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve beraberindekiler şehit mezarlarını ziyaret ederek, kırmızı karanfil bıraktı. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@